Wednesday, April 29, 2009

::Allah lebih menyayanginya....::

tepat jam 10:21 malam 23hb 4 2009 abah pergi dengan tenang menghadap Yang Maha Esa...

saya n hubby masa tu masih on d way ke kl..amat terkilan tak sempat berada di sisi abah di saat2 terakhirnya..

semoga abah bersemadi dengan tenang dan rohnya dicucuri rahmat...amin...
hari raya tahun lepas adalah kenangan terakhir idzareef dan tok mat....

Thursday, April 23, 2009

**HANA**

tgh lepak2 dalam bilik menunggu kat hospital.. tetiba melangkah masuk sorang awek cun nie..
mak aiii dh besar dah hana ni... hana ni sbnrnya cousin idzareef... dulu sesama buat potong jambul dlm satu majlis dgn idzareef...

masing2 umur pn baru 2 bulan je mase tu..then sejak majlis tu diorang tak pernah jumpa dah...kejap je masa berlalu...dah besar pn diorang ni...

bila disrh bergambar dgn hana idzareef dgn machonya pantas meluru..tapi hana plak yang malu2 kucen menempel je dkt neneknya... tapi kejap je....


dah lama sket kemain lagi.. siap tgn kat bahu idzareef yang tak tahan tue...hahaha...cute btul dia...

buzz : tgh godek2 cr folder pic diorang potong jambul sesama dulu...mane tah ltknya...

Wednesday, April 22, 2009

::playground::

sampai kl je trus ke glomac tuk amik my sis ke hospital sekali...kebetulan dia baru balik keje masa tu n nak follow skali..
sementara menunggu dia bsiap gile bapak lama nya.. kami layan dulu playground kt bwh..idzareef bkn main seronot lagi dr jauh pn dh nmpak playground ni...walhal mase tu tgh mamai2 br bgn tito all the way from penang...

pstt : tgk perut papa tak hengat punye...wakaka....

tgk tgn dia bkn main lagi tunjuk sana sini nak main...saya bkn kontrol ayu hokayy..tgh gigil pas jd F1 driver..

masih lagi playground ni...cuma baju je dh btukar..hehe..everyday amik my sis ke hospital sesama..sib baikla ada playground ni kat bawah takla si kecit ni boring sgt...

ada swimming pool lagi kat belakang tu..seronok jgk environment umah dia ni..
mama : syok jugak kan papa if kita pindah kl balik...kan papa kannnnnnnn......


buzz : penang very da boring la....

Tuesday, April 21, 2009

::abah::

khamis lepas kami rushing balik ke kl cos hubby dapat call drpd MIL yang abah dah masuk ICU kat PPUM..saya sangat terkejut bcos 2 mgg lepas mmg abah dh duk wad tapi still biase2 je sakitnya..

dh discharge pn sblm tu..tapi pagi rabu masa appointment doc nk buat follow up psl penyakit dia yang sebelumnya tu trus dia kene admitted balik cos doc detect kidney dia plak problem n banyak komplikasi2 lain...

kami dr ofis rushing blk umah packing ape2 yg patut trus shoot to kl..balik pn saya yang drive bcoz hubby terlampau risau smpai xbleh nak drive dah...sepanjang jalan pn dia blur je..risau sgt2...

smpi je ICU mmg saya n hubby terkejut n sedih sgt tgk condition abah yang nmpak very serious..machine sana sini...wayar n tube berselirat kat badan dia..keadaan dia pn separuh sedar masa tu..

YA ALLAH YA TUHANKU..KURANGKANLAH PENDERITAAN ABAH DAN SEMBUHKANLA DIA SEPERTI SEADANYA...SESUNGGUHNYA HANYA PADAMU KAMI BERSERAH..AMIN...


Firman Allah s.w.t.: "Jika Allah menolong kamu mencapai kemenangan maka tidak ada siapa pun yang akan dapat mengalahkan kamu, dan jika Dia mengecewakan kamu maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah Allah (menetapkan demikian)? Dan (ingatlah) kepada Allah jualah hendaknya orang-orang yang beriman itu bertawakkal (berserah diri)- surah Imran: ayat 160


buzz : takut bila igt balik saya drive 2jam je dr penang ke kl.. xsedar pn ter overspeed..

Wednesday, April 15, 2009

::jln-jln::

actually pic ni dh lama..dh nama pn org baru nk berblog kan..so godek2 la pic2 yang ado...haha..kalau tak silap pic ni mase awal tahun aritu kot..

public holiday masa tu... time plg seswaii nak cari toys baru utk idzareef..lgpn toys dia kat umah seme pn dah KO dilanyaknya..haduii...boys...very da ganas..

idzareef sbnrnya very obses dgn cars..pantang nmpak cars mesti dia buat bunyi mcm F1 tu..walhal mama n papa xpernah pn ajar dia tp dh nama pn boys kan naturally dia minat nak main cars..

pernah dulu papa saje la nak test dia bg patung barbie..dia tgk je trus sengih buat muka cheeky..lsg x sentuh pn..haha..

either than cars idzareef suke sgt dgn ball..torres adalah idola dia..(haha sbnrnya mama yg lebey)

ni papa bg command dkt fire chief..tekun betul budak tecit ni dgr cos kalau cakap dgn toys tu suara bleh tukar jd cam suara robocop...thats why idzareef sgt tekun...agaknya dia heran kot apsal papa dh jd robot...

elok je kuar toy'r'us kat depan tu ada playland la plak..si eve ni apalagi acara kegemaran dia la main cars kat situ..papa layankan aje...
eve : ok papa no need to teach me la...i can drive on my own..
see...i'll drop the gear when i reach the corner...


papa : hek elehh eksyen je...

eve : see papa..i can even driving with just one hand...
kacang la papa...huhu...
papa : ye la...ye la...papa tgk org lain je la..eve dh pandai kan...
mama : owhhh papa...kat dpn tu liz claiborne py butik la.....

Tuesday, April 14, 2009

:: menguji kesabaranku ::

mase tu saya kat dapur..dalam ati alhamdulillah budak ni tak menyebok ikut masuk kitchen jgk..if tak dia la yg paling laju mencapai itu ini esp sudip n periuk...fevret dia la tu..

time nak masak je sure saya berperang dgn dia py..eve..jangan..eve tak boleh..eve bg balik periuk mama..eve bisingla..hmmm agaknya dia pn dh hafal skrip saya tu...hahhaha..

ok back to the story yang menaikkan meter kasabaran saya smlm..


sblm nak masak tu saya dh umpan eve dgn vitagen n bukak PHDC dgn harapan dia duk depan la main sdri..

dan..inilah hasilnya....arggghhhhhhhh....

mama...kita tuangkan semuanya ye..jgn tiggal sikit pn kat dlam botol hokayy....then...
then bleh la kita berkuak lentang...gaya bebas..kupu2...yehaaaa...enjoyyyyy....

buzz : meter kesabaran saya masih di paras tidak membahayakan kesihatan

: :crOcs::

owhh...sungguh teruja nak tunggu kasut ni smpai...

jangan tak caye selama ni saya mmg sgt2 tak berminat dgn kasut crocs ni..

bagi saya ia hanyalah kasut getah yang tah hape2...dah la mahal...baik beli asadi lagi murah
hookayyy...

tapi tgh surfin' terjumpe la kasut ni...santekkk la plak..pe lagi rembat ler..heeee
.

jgn bile sampai tak santek dh la..huhu..



*noty boy*

rasenye lumrah kot budak2 ni mmg suke buat bende yang kita larang..mase ni otak tgh ligat nk explore katakan..learning process..

tapi kadang2 hangen jugak..kadang2 nk tergelak pn ade..ye la makin kita haipp kan dia makin dia nk buat plus siap sengih2 buat muka *jahat* lagi.. (dlm bahasa lbih sedapnya cheeky la)..

yang bestnya kadang2 di haipp nye kita balik..aduh la..anak..anak..

bile masuk je part anak hatiku yang sekeras batu ni(hubby la yg cakap) otomatik leh jadi lembut...

anugerah yang tak ternilai katakan...hmmm...

eve : errkkk..alamak..mama nampaka plak..huhu xpe buat muka cheeky sure mama cair punye..nggeeee....
eve : lalallaalala.....ltk tgn dulu...hmm..sejuk kan lappy mama ni....lalalala...
eve : yeahh...mama cam steady je..bukak je la...eheh..
eve : lerr...pic cars tade pn mama...it's ok..eve google tuk mama kay...
mama : ye lerr tue...

buzz : nape lappy tu duk ujung2 kusi tu cos situ la line wifi plg clear..lain tmpat hampehh...

*drivin'*

















zareef naik kete ni sambil nyanyi2...

"papaku pulang dari kota...
papaku belikan kereta...
kereta kecil warna merah...
boleh ku bawa ke sekolah...
pon...pon...."

eheh..papa pn kemain lagi syok naik kete itu ya..yg si kecitnya
plak sibuk nak turun..

Monday, April 13, 2009

ThE KOP



LIVERPOOL 4 - 0 BLACKBURN ROVERS
Saturday 11 April 2009 12:45 , Barclays Premier League

owhh..result sabtu lalu sangat melegakan selepas dimalukan Chelsea
sebelumnya..papa py mood pn happy je...first score by Torres sgt canthekk..skill bebb..skill...

harapnya ke Stamford Bridge Selasa ni bleh pukul abes..if tak babai la CL.. :(

and yess..this is my first entry...hi to all...