Saturday, May 30, 2009

birthday...

picture taken from here ( fa i cilok ur pics kay.. ;p )

en sharel...ade seprise utk uuuu........

HAPPY 30th BIRTHDAYYYY!!!!!

semoga panjang umur.... dan
rezeki melimpah ruah utk kita sekeluarga...
[-O<


sempena birthday awak ni..pasni saya janji saya akan berubah...saya TAKKAN ;

- Komplen pasal tak boleh beli COACH.. LV tak perlu mimpi...;
- Komplen pasal GAJI;
- Komplen pasal penat dgn SERBA SERBI;
- Komplen pasal nak berenti kerja and jadi SAHM;
- Komplen pasal HARI2 YANG SANGAT TENSION...


Ya ALLAH.. semoga SUAMI SAYA dapat kerja yang GAJINYA best giler tak hengat.. pastu tu saya boleh jadi SAHM sambil dapat macam2 yang saya nak sampai tak terkomplen dahhh....hehe..

Aminnnnnnnnnnn...



note : sbb besok br u blk trg..besok la aii buat kek kt ats tu utk u yaa..tunggu.. ;))


Friday, May 29, 2009

Doktrin dari kecil...


tu dia.. dari kecik dorang dah diajar camtu... dasyat betulll..

bukan dorang ke yg jahat.. terrorrist dunia yang berlesen...




note : rase cam nak g tendang2 je cikgu dorang tu...

ketupat sotong..


sape pernah makan ni sila angkat tangan..hehe..

rasenya orang Trg je yg makan a.k.a buat ketupat sotong ni..korang pernah makan? ke geli bila dgr ketupat? sotong? euuuwww... sotong celup tepung ok la jugak kan...


hahaha gile sedap ngko... saya time balik kg aje la bleh makan makanan2 camni..kalo tak haremmm... hikss.. ;p

camni la rupa kat dalam dia..ada pulut sumbat kat dalam..pastu masak la ngan bahan2 yg seswaiii....nak bgtau resepi pn cheq tak tau pulakk..hehe.. (emoticon malu kat diri sendiri)

bawah ni plak sekadar gambar hiasan...sarapan pagi ni... ;D


macamane la cheq tak BAHAGIA bila balik kg... sebut je nk makan ape... *plingg* dh ada dpn mata...hehe...



note : dah dtg aura nak main masak2 nnti baru aii g menuntut ngan mak..bolehhhh... ehehh..

Thursday, May 28, 2009

atuknya dh dapat helper...

aktiviti pepagi selalunya org tua saya suke bersihkan laman umah..exercise katanya.. bagus juga utk keluarkan peluh.. maklumla org tua nk jogging2 manela larat kan.. so menyapu.. menyangkul.. berkebun adalah caranya nk maintain sehatt dan kuat...

alhamdulillah kedua2 org tua saya still sihat dan kuat...maintain okehh..

tp exercise pagi kali ni agak special sket la.. cos ayah saya dapat helper tak bergaji.. kurang la peluh dia kuar aritu..ekekeke..

bangun2 je kelam kabut cr shoes..tak senang ati agaknya tgk atuk dia buat keje sengsorang...

~~terharu aii tgk kerajinan anak bujang aii nihh... ;p ~~


owhhh yaaa.....
kenapa dia sangat rajin? sebab petang2 dapat upah atuk bawak dendalan naik vespa..ekekkeke... ;p




note : gmbr adalah diambik secara curi2 je nie..kang ayah saya ckp saya buang tebiat pulak dia sapu sampah pn nak amik gmbr keww..hehe.. :D

Wednesday, May 27, 2009

Kindergarden book in Germany - 18SX



email from my fren..

huhuhu...kindergarten books..?? biar betull... patut ke tak patut korang rase sex education ni pada anak2 kita...?~~kita dulu tak perlu pn nk di educate2 bagai bab ni.. beranak jugak kan...~~




note : diorang yang terlalu advance ke kita yang jauh ketinggalan nih sebenarnya..

Tuesday, May 26, 2009

3rd anniversary..

***saya masih bercuti di Trg..hubby dh blk Penang**

SMS - 26-5-2009 12:05am

Salam, happy our 3rd wedding anniversary...*** berazam
nak jadi husband yang betul2 berguna
kepada keluarga..semoga kita sama2 mendapat
kebahagiaan di samping
Idzareef Mikhail..
doakan *** dapat membimbing ***** dan Idzareef
ke jalan yang diredhai Allah..insyaallah..
luv both of u..

Sungguh touching bile dapat kad nie pg td....

Adalah diakui Sharel bukanla jenis org yang men'celebrate' hari2 spesel nie..**pernah mention pasal ni dlm entry terdahulu** note : walaupun dia tak romantik tp dia adalah TIP TOP dlm segala hal berkenaan saya dan anak...alhamdulillah..

Tetiba dapat kad ni on our 3rd anniversary today saya rase sungguh terharu okayy..walaupun sekadar kad dah cukup bagi saya..thanks ya En Sharel..

our sweet memory 3thn yg lalu..**zaman kegemilangan** ekekkekke.... ;p





buzz : korang jgn la gelak plak walauuuupunnnnn.....gambar adalah di zaman jaafar onn tonggekk....wakakka.... ;p

Monday, May 25, 2009

**aku mahu saiz S**


nak tergelak je saya bila tgk buku ni kat atas meja adik saya..jadik bahan pulak di kalangan kami adik-beradik..kesian dia jadik mangsa gelak kakak2 dia yg sungguh tak berhati - perut..ekekke.. ;p

yang kelakarnya mak saya cite siap nangis2 merajuk2 bagai bile mak saya tanak belikan dia buku nih..

main point gi bookstore masa tu nak cari buku2 latih tubi utk dia nk UPSR tahun nie..thats why la mak saya reject bile dia amik novel ni.. hmm..hati ibu ni kan senang cair ngan anak2..last2 dapat jugak hajat dia tu..

saya tak berkesempatan lagi nak baca apa isi citenya..tp tgkla ikrar2 dia tu..kelakar.. harapnya pas dia baca novel ni dia ikut la segala ikrar2 tuh...so dapatla dia ber'saiz' S nanti...

ni la dia orangnya.. my adik bongsu.. paling montel nak compare dgn semua kakak2 dia yg kecit2 comel lote semenya..hahaha..perasan okehh... br darjah 6 beratnya dah cecah 49kg.. kami semua pn tak seberat ittew...

rasenya tiga-tiga orang ni perlu bersaiz S...wakakka..**ampun papa...**


note : selalu naik part pinggang ke bawah ..bhgn atas kering ajer..

Saturday, May 23, 2009

::family day::


Dalam seminggu ni saya akan bersiaran di luar jajahan Lim Guan Eng a.k.a Penang ..


Cuti-cuti Malaysia kekdahnya..dah lama tak bercuti..sesekali bercuti biarla smpi puasss ati kan.. destinasi percutian of cos la kampungku tanahair ku..Terengganu Terchintaaa.. eheh... ;p

Nak bercuti jejauh lum ada rezeki lagi.. nanti aderla rezeki kita tu wakk...elehhh balik Terengganu lagi best aperrr..**papa py ayat pujuk**

Tapi balik kg sendiri mmg best punn..lelagi dh lama tak balik..sesekali balik aduhai bahagianya..

sebabnya musababnya.....

1. Bangun pagi sarapan dah siap terhidang okehh.. *bkn lagi roti+peanut butter*

2. Pas makan blh bmls-mlsn lagi kat sofa smbil tgk tv *kemas umah? subuh2 mak dh settlekn*

3. Tgahri tak perlu pk nk masak ape..mak dh pk awl2..*just tlg meriahkan dapor menyembang*

4. Ramai assisstant yg akan tlg uruskan Idzareef..mandi makan main..*mama bg instruction + observe aje..ekekkeke..*

5. Petang of cos byk program jalan sana sini..

6. Malam..makan2..sembang2...gelak2..gosip2... pastu ZZZZzzzzzzzz....



BAHAGIA KANNNNNNN.......

aktiviti di hari pertama...bawak dak tecit ni swimming-swimming...kemain suke dia ..

matahari kemain terik...tapi..redahhhh jugakkk...

naik je terus tukar kaler.. 2 tone darker..sabar je la..


Sesekali satu family berkumpul best sangattt...dah lama tak jumpe katakan.. mcm2 plan dibuat...mcm2 cite nk dikongsi...tak tito pn takpe..migrain ayah saya dibuatnya..maunya tak kul 2 -3 pagi pn bergelak sakan lagi... tension je org tua tue..ekekke..


note : orang tua2 cakap duk jejauh bau bunga..duk dekat2 bau t**i.. huhu... tu la dia

Thursday, May 21, 2009

yeaayy...

Sabtu lepas.. '' allo...salel lizam aaaa..itu u punya barang sula boley angkat...sula siap loooo...''

yeaayyy...dah siap dah PS2 yang dak tecit ni pijak aritu.. bagusla cina ni..janji 2 minggu... tapi 3 4 ari je dah siap.. kalo melayu taktau la..janji 2mgg 2 bln pun belum tentu dapat.. *** ni bkn racism okeh...ni berdasarkan pengalaman2 lepas repair barang kat kedai melayu.. camne kita nak maju kalo camtu..tak pegi cakap tak support bangsa sendiri...tapi kalo dah camtu..huhh..susah nak cakap.. :( ***

Quality Control Officer sibuk nak checking....

Dah okay ni papa...get ready lerr malam ni...

Masuk tv kitaorg aritu uolllsss... ~very the gedikss okay... lalala..~


buzz : fuhhh...lega...leh surfin' dgn amannnnn..... ;p

Monday, May 18, 2009

takde yang branded pun...

Tag pasal penjagaan diri Top To Toe ni adalah drpd DYLA a.k.a Ibu Inas..

First thing first.. lets make this thing clear...saya adalh org yang sgt simple a.k.a pemalas nak jaga diri..hehe..

Kalau boleh 2 hari sekali baru nak mandi...bolehhhh..?? ;p ~~gile mashamm ko....~~

So here r my list from Top to Toe ;

note penting : semua barang murah2 aje takde yang branded2 pun..janji mak pakai ok nyahhh..



Shampoo : Rejoice / Head&Shoulder..(depends mane yg murah time nk beli tu..hehe)
Shower foam : Dettol
Ubat gigi : Colgate / Oral B
Berus gigi : haruss la special tuk org yg ber'braces' cam saya ni...
Facial Wash : Garnier
(habis di bilik air)

sambung plak.

Sunscreen/basic mekap : toner & moisturiser Garnier
Foundation : BB Cream Skin Food
Jerawat : Dalacin T & Bio Oil
Losyen : Johnson Calming...Cilok Idzareef punye.. ;p



Compact powder : Silky Girl yang murah tue.. RM6.90 jeww...
Lipstick : i dun loike lipstik..just pelembap je from Skin Food
Eyeliner : yang cenonet je tinggal tu..Secret
Mascara : Elianto
Eyeshadow : Elianto
Eye Bag : Bebola Garnier.. (psstt : tak mujarab pungggg...)



Perfume:
saya tak pakai perfume pun...losyen baby johnson tu dh wangi..hehe..

tu je la penjagaan diriku yang tak seberapa nie...

apa kata, aku nak tgk mummy2 lain nyer stok plak..dengan ini this tag goes to :

NaurahMakwa, lily azliyana @ mama zara, , azzamoro, [Hanim]aka IbuAbahDanish, nURmALa mAZLan & Jiji serta sesiapa je la yg rase nak buat tag ni... silakan...!


note : one more tag to go..huhu..

Weekend Yang Selalu 'Tak Jadi'

Maksudnya di sini...


Selalunya hari Jumaat malam (bkn mlm Jemaat...malam Sabtu ye ibu-ibu... ;p), dengan semangat yang berkobar-kobar saya akan buat list... pagi besok nk buat ....

1. Pegi C4 beli barang basah..(means sayur..ayam ikan udang etc...stok utk seminggu..)
note : i dun loike beli kat pasar malam cos mahal sgt..lgpun kalo pepagi sabtu tu C4 all d barang sgt fresh....
2. Prepare Breakfast..Nasi Lemak..
2. Housekeeping umah..
3. Masak special-special..
4. Settle all the Laundry...
5. Petang sket Ironing plak...(stok seminggu)

(so Ahad leh jadi hari bermalas-malasan sedunia..)


Kengkadang bila JIN nk berjalan2 tu datang meresap, list tu bertambah jd camni :


6. Jalan-jalan aka Window Shopping..
7. Tgk Movie yg Seswaii (pernah bawak Idzareef nk tgk Fast Furious 4 tak bleh daa..18PL..)
8. Stay Up sampai lebam walaupun...tak buat pape..bolehhh..? (besok Ahad maa..)


TAPI.........

Bila Sabtu pagi menjelma...

1. Tido selagi Idzareef tak bangun buat kacau... ;p
2. Nasi Lemak? (Kul brape dah ni pa...makan light2 je la nnti nk lunch lagi kan.. :D)
3. Vacuum ala-ala je la..bukan berabuk sgt pn umah ni..br je mop aritu..(uhuk-uhuk..)
4. Masak?
Sabtu Ahad Kitchen Off okayy...
5.Ironing?
b4 g keje bleh iron...


Kesimpulannya...

list 6, 7 ,8 tu yang pastii......~~lalala~~


Huhu... Welcome to Mr & Mrs Sharel + Idzareef's weekend...


note : korang plak weekend buat ape yekk...?

Saturday, May 16, 2009

TAG

TAG dari lily azliyana @ mama zara

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
~~ jawapan saya... "sorang je.." , tapi kalo ty papa.. dia jawap " baru sorang..." ;p n its a prince...


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?

~~bila Idzareef dah boleh makan, mandi, pakai baju sendiri.. insyaallah..

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?

~~Idzareef Mikhail Bin ShahrilNizam ~~ Zareef -means Periang.. Id kat dpn tu sesaja tmbh... (pstt : takut kat school besok duk blkg2 if nama start from Z);p

~~ Mikhail - Malaikat yang menurunkan rezeki..

so.. Idzareef Mikhail - Malaikat Yang Menurunkan Rezeki Dgn Riangnya...bolehhhh...;D

3. Siapakah yang memberikan nama anak anda?

~~saya+apaknya lerr...

4. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?

~~ntah..idea dtg sndiri bila tgk buku2 makna nama dlm Islam...

5. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

~~if laki maybe Mikhail Zachary kot..chewahhhh... kalo girl tak terpikir lagi..

6. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?

~~pikir sakitnya nk beranak tu ckupla yang ado ni haa.. ;p tp tua2 besok kalo sorang je tak meriah la plak ngan anak2.. cucu2... maksimum pn 3 org la.. 2 boys n a chick...

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda? ~~

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?

~~harap2 still boy jugak..leh jd geng wrestling abangnya...kalo girl abesla dibuli Idzareef nnti.. no. 3 br nak girl..

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
~~bile tito kaki sebelah musti nk kene letak atas badan org...Idzareef sejibik2 copy paste mama part nie..


10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

~~ok..pics dolu-dolu...
jenjalan hari raya..

genap setahun time nie..



11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni:

~~sesapa je la yg rase free..silakan...