Friday, May 29, 2009

ketupat sotong..


sape pernah makan ni sila angkat tangan..hehe..

rasenya orang Trg je yg makan a.k.a buat ketupat sotong ni..korang pernah makan? ke geli bila dgr ketupat? sotong? euuuwww... sotong celup tepung ok la jugak kan...


hahaha gile sedap ngko... saya time balik kg aje la bleh makan makanan2 camni..kalo tak haremmm... hikss.. ;p

camni la rupa kat dalam dia..ada pulut sumbat kat dalam..pastu masak la ngan bahan2 yg seswaiii....nak bgtau resepi pn cheq tak tau pulakk..hehe.. (emoticon malu kat diri sendiri)

bawah ni plak sekadar gambar hiasan...sarapan pagi ni... ;D


macamane la cheq tak BAHAGIA bila balik kg... sebut je nk makan ape... *plingg* dh ada dpn mata...hehe...



note : dah dtg aura nak main masak2 nnti baru aii g menuntut ngan mak..bolehhhh... ehehh..

24 comments:

azzamoro said...

sedapnyerrr....

I sekolah kat KT dulu. So, pernah aa makan ketupat sotong ni. setakat ni tak jumpe aa kat KL.

nanti kalau dah menuntut ngan ur mom, tepek sini resepi & cara buat sensatu eh..:)

Jiji said...

Masyallah sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

fizamus said...

nampak cam sedap banget tu kak fizz, leh la pekena sepinggan dua kalu kiter dtng saner..

Softtouch [Hanim] said...

nmpak sedap. Tak pernah makan lagi. Mcm nk cube tapi tak tau mana nak cari. Sy suka makan food yang baru n tak pernah makan lagi..he he he

mama auni firdina said...

hmm..cedap2..ketupat sotong x pnh mkn ler..kt kl ni ade ke org jual ekk??nk wat,x gheti den..klu laksam tu suke ler..sedap sgtttttt

mama idzareef said...

azzamoro

oh ye ke azza sklh sini dulu? sklh mane ekk? mane la tau sama ke.hehe..

insyaallah..dh dtg aura nnti sy menuntut ler.. ;p

p/s : berkenaan soalan kat azza sblm ni...idzareef start naik motor kalau tak salah saya bile dia dh start leh jalan..


Jiji
sehingga menjilat pinggan kooo..heheh..

fizamus
bolehh..jemputla dtg ye..

Softtouch [Hanim]
kat kl try cr kedai org trg mungkin ade kot..tp mane nk cr kedai org trg ekk? kalo kelantan ramai la kann..

mama auni firdina
best kan laksamm...

naurah makwa said...

weh..walawei sedapnya..

DYLA said...

kak,
sedapnya laksam!

dyla tak penah mkn la ktupat sotong. tp bila nmpak ni kak fizz, mcm nak makan je. mana nak dpt tu kak fizz slain dari kat KT?

fusherna said...

err..x penah makan..dan rasa mcm tak berani nak try makan..hihi...

fareeha said...

wess..
tak aci nyer..
sedap..
nak jugak...
waaaa...

Anie said...

ketupat sotong tu pernah makan sekali jer...tp lupa lah zaman dan thn bila..


weehhhh sedapnyer laksa tu..tetiba rindu lak kat mama nyer laksa..

Farah said...

nak resepi plis!!!!

feveret husband saya ni hihi..die org ganu..

SharHanah said...

alamak, sy tak penah makan nie. Wow! teruja gaks nie. Slalu duk makan sambal sotong jaaa.. :l

lily azliyana @ mama zara said...

bukn setakat tk pernah makan..nampak pon tak pernah..hehehe..act prnh la dgr dpd kwn2 yg asal dr tganu dulu. tp tak bygkan cenggini rupenye. tk sangka ade kuah banyak mcm tuh..=p

As said...

cam sedap jer... 1st time tgk... ader erk ketupat sotong... sure sedap... ni mkanan org t'ganu ker?
laksam tuh mmg menyelerakan.. dapnyer....:)

mama idzareef said...

DYLA
tak sure laplak mane nk cr ketupat sotong kt kl nunn..hehe..

fusherna
tak berani nk mkan..keh3..

fareeha
hahaha..makyong jgn jeles yee..nk makan sila la balik umah... ;p

Farah
resepi nnti akan diusahakan..hubby org trg yekk..mesti dia tau ketupat sotong ni kan..

SharHanah
made in trg sahaja..hihi..

lily azliyana @ mama zara
uishh..kuah tu lg byk lg sodappp..tp lemaknya tak hengat laa.. :D

As
ha'ah ni blh la dikatakan mkann tradisional trg..nnti kalo dtg trg blh la cuba...

[-suziey-] said...

xpnh mkn tp tringin nk mkn..cuma mcm xdpt byg plak camne rs sotong pastu ade pulut..manis2 la kan..tp laksam tu i likeeee:p

mama idzareef said...

[-suziey-]
xla manis sgt tp berlemakk berkrimmm.. disukai ramai..(org ganu je lerr..) hehe..

FIESYAH said...

laksam sedapnye lame x mkn...ketupat sotong sedap ke kak! x penah rase & first time dengar ni...

mama idzareef said...

FIESYAH
ye la..thats why akak cakap mesti korang tak penah dgr kan..heh..bg sy mmg sedap giler la..org yg tak pernah mkn taktau la..

try la nnti..br tau.. eheh..

SharHanah said...

aha..tadi baru tanya orang utara (menantu org ganu)...dia kata sedapppp.... nak try lah! baru leh komen kan..hihihikkk

SharHanah said...
This comment has been removed by the author.
Nana said...

yes..penah mkn ketupat sotong ni time treasure hunt ke terengganu.saje nk try..

unique1012 said...

saya memang tak pernah makan ketupat sotong, mcm tu rupanya ye.. kalau laksam tu pernahla memang sedap!! isk terliurla..