Monday, May 4, 2009

"Dia susah tido lena"

last week mase nk blk ke penang sempat menyinggah ke ikea sekejap..lg pun dh lama tak pegi semenjak arwah abah sakit2 tu..kalau tak every time blk kl adalah satu kemestian utk ke ikea..

bkn utk shopping semata2..tp ala2 terapi minda la tgk decoration2 kt situ..leh cedok idea nk setup umh baru nnti..**papa take note yaaaa**:p
smpi je trus ke cafe..dh pkul 2 mase tu blum lunch..perut dh berkeroncong..papehal soruu dlu..
***sila abaikan tgn kecit itew...anak sapa la tu... ;D***

idzareef dh tak sabar2 nk mkn..lapar sgt la tu..cian dia..
***tp cuba ltk playground kt depan tu..huhh tak herannya dia mknn2 nie..***

sedap tul meatball ni kan mama..

tgk tu kiri kanan dia sapu..mata khusyuk tgk iklan "dia susah tdo lena"..suke btul dia ngan iklan tu..sib baik sepanjang2 ktaorg mkn kt situ tv tu duk tyg budak susah tdo lena tu..takde la dia sibuk nk kuar drpd high chair tu..

makan pun car tetap kena ada di sisi...

cute kan disposable bib ikea nie..ade disediakan dkt tmpt mkn bdk2..very convenient utk parents yg slalu lupa nk bawak bib anak2..especially mcm saya ni..hehe..

***sssyyttt : papa dh rembat byk disposable bib ni stok utk sebulan idzareef pakai..so pasni if mama lupa bawak bib pn takpe kan papa...cayalah papa..;p***


pas makan baru la seronok kan nk meninjau2 ape barang yg menarik..

cepat je dpt kawan...anak mama ni peramah orangnya...

maybe he's wondering why this horse have no head..hahaha..leh ride ke tak ni mama?

buzz: aduhh sedapnya daim cake tue..mane nk cr kat penang ni..huhu :(

6 comments:

Jiji said...

I penah buka puasa kat situ.. it was nice.

btw thankx for dropping by...I tgh kumpul blogger mom ni I link ur blog yah?

I will definetely come back@!~


*hiappp*

DYLA said...

dyla dah lama sgt dah tak ke ikea. cantek plak tgk dlm gambar.

idzareef ni lum masuk 2thn lg rupenya. tp badan macho sungguh. ikut papa ye?

[-suziey-] said...

waaa slera sunggh edzareef mkn..huhu,..aQeel..jenuh sungguh nk soh dia mkn...eh i like daim cake tu jgk..eheheh:p

comel la idzareef tolak trolly kid tu..ekekek:D

cewah terapi minda nk deco umah baru..bile nk pindah:p

mama idzareef said...

jiji :
hokayy..thanks..

dyla:
budak tecit ni br 1thn 9bln dyla..tp ramai org x caye sbb dia nmpk cam bdk 2thn..like father like son la katakan..

[-suziey-]:
kdg2 ssh jgk nk suh dia mkn kak..tgk mood dia..
rumah pn tak nmpk bayang lagi kak..hahaha..thn bile la nk pndhnya..

nizza said...

fizz bape hinggit kude tak der kepala tu. baru ni g ikea tk jumpe. pasal jalan laju je lenguh nak jalan2 hehehe

mama idzareef said...

nizza :
alamak xtgk la plak bape regenye niza..soli aa...ahd ni hang p tour sana bwk bat..bkn jauh pn kan..hehe..