Monday, May 25, 2009

**aku mahu saiz S**


nak tergelak je saya bila tgk buku ni kat atas meja adik saya..jadik bahan pulak di kalangan kami adik-beradik..kesian dia jadik mangsa gelak kakak2 dia yg sungguh tak berhati - perut..ekekke.. ;p

yang kelakarnya mak saya cite siap nangis2 merajuk2 bagai bile mak saya tanak belikan dia buku nih..

main point gi bookstore masa tu nak cari buku2 latih tubi utk dia nk UPSR tahun nie..thats why la mak saya reject bile dia amik novel ni.. hmm..hati ibu ni kan senang cair ngan anak2..last2 dapat jugak hajat dia tu..

saya tak berkesempatan lagi nak baca apa isi citenya..tp tgkla ikrar2 dia tu..kelakar.. harapnya pas dia baca novel ni dia ikut la segala ikrar2 tuh...so dapatla dia ber'saiz' S nanti...

ni la dia orangnya.. my adik bongsu.. paling montel nak compare dgn semua kakak2 dia yg kecit2 comel lote semenya..hahaha..perasan okehh... br darjah 6 beratnya dah cecah 49kg.. kami semua pn tak seberat ittew...

rasenya tiga-tiga orang ni perlu bersaiz S...wakakka..**ampun papa...**


note : selalu naik part pinggang ke bawah ..bhgn atas kering ajer..

21 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

tengok tajuk buku tu terus senyum sorang2... nak tukar tajuk buku tu boleh?? 'AKU MEMANG SAIZ S'... sesuai ngan pengarang dia combination ain ngan maisarah. kami anak beranak memang saiz s apa. hahaha....

lily azliyana @ mama zara said...

hehee..mesti kakak2 die selalu ejek die montel kot. tu yg die berazam sungguh nak bersaiz 'S'..=p

p/s: yee..balik kg mmg seronok amat..wlupon tak smpai 24jam pon kat rumah tu..huhu..

love always said...

wah..berkobar betul adik awak ni nak turun ke size S

saya ni pun sama cam awk, dr pggn ke bwh je lebar..atas je kering.. :D

ratna said...

saya pun mahu saiz S. nak pinjam buku....

fusherna said...

hehe..lawak la ur sis..xde la besar pun..mcm sesuai je ngan badan dia..

nURmALa mAZLan said...

wakkkkkkk
kalau kita mesti ajuk buku tu jadi..takkan boleh ke sais s...wakakaka~

[-suziey-] said...

ala idzareef jgn la saiz s..nnti xchomel..ekekek:D amboih..suka2 je kutuk hubby...eheh:p

azzamoro said...

walaupun montel..dia cute aa..

ade eh buku tuh?

i pun nak carik ah. i pun nak size s..hehehe

eynda said...

Kiutnyer buku tu...yg nak baca tu pun kiut :-)

b a r | n e said...

walaweyh..motivasi tu, utk saya gaks, hehe..

mama idzareef said...

Mama-Danish & Sarah
ha'ah kebetulan plak kan nama tue..hihi..

lily azliyana @ mama zara
hehe mmg selalu kene ejek pun sbnrnya..tp still makan nasik bertambah..cemane la nk bersaiz s tu..

love always
sama kite ekk..ye la mmg senang betul naik part pinggang ke bawah ni kan..xbalance ngan kekeringan bhgn atas..huhu..

ratna
saya tgk saiz awak dh cun melecung dah.. ;p

mama idzareef said...

fusherna
wahh dia baca komen awak ni fusherna kembang semangkuk dia..ekekke..

nURmALa mAZLan
yakin bolehh..wakakka..

[-suziey-]
kutuk2 sayang..dh mintak ampun siap2 apeee... ekekkeke..

azzamoro
bkn awak dh bersaiz s ke..

mama idzareef said...

fusherna
wahh dia baca komen awak ni fusherna kembang semangkuk dia..ekekke..

nURmALa mAZLan
yakin bolehh..wakakka..

[-suziey-]
kutuk2 sayang..dh mintak ampun siap2 apeee... ekekkeke..

azzamoro
bkn awak dh bersaiz s ke..

unique1012 said...

hehe, budak2 skrg ni memang matured2, alahai, bilala kita nak saiz 's' ni, dlm mimpi jela :P

Noy said...

ur sis patut join my family..all gebus -gebus belaka..

*Bukan fat,but big boned..hehe*

FA said...

salam sis, very cute lah ur little sis..

Farah said...

hahaha bagus sbb die sedar dr awal...by the way...montellnyee idzareef!!

AkMa said...

nak juga la buku tu..kite pun nak saiz s gak..heheh

Softtouch [Hanim] said...

sentap ok tengok buku tu..mak terasa tau..hu hu hu..

haah sy pun tang bawah je memang bermasalah..tapi lama2 dia naik ke atas jugak..he he he

Mira said...

aduhai kesian nyer dia..mesti kena buli je nih..tapi bagus jugak ada buku cam gitew...motibasi tuh...tapi lawak pun ye....

re : happy anibeseri jugak kau u ngan husband..semoga dilimpahkan kebahgian dunia dan akhirat. insyallah

Kerol+Natt=Adam said...

haii awk..mcm knl la buku ni..ni publish by PTS ke?kalo btl..PTS tu my untie punye publisher..hehehe