Thursday, May 7, 2009

it' a BEE

cemas btol kami petang tadi bila idzareef yg tgh leka bmain tetiba nangis sekuat-kuat hati..sambil tunjuk2 tgn dia..

rase cam nk pengsan je bile tgk ade bee kecik kat tempat dia main tadi..sah mmg dia dh kene sengat ngan bee tu..mcm manala bee ni blh sesat masuk dlm umah pn tak taula..



hujung jari telunjuk tu yang kena..kejap je dh bengkak n merah tempat kene sengat tu..dlm gmbr tak clear sgt..



dgn bee2 tu skali kami angkut ke klinik..ye la at least doc blh tgk ape jenis dia n define either dangerous ke tak bisa dia yg dh masuk badan idzareef tu..;(~mama dh takut giler tau~~



dh cek nasib baik doc cakap it's just a small bee..nothing to worry..but dalam masa 5-6hours kene monitor badan dia..if ade rashes or dia mcm ssh nk bernafas kene cepat2 bawak ke emergency..tu tandanya serangga tu dangerous...nauzubillah...



doc bg antiseptik aje utk sapu tempat yg kene sengat tu...



ni haa small bee yg dh membuatkan jantung mama hampir2 nk terhenti ptg td..

buzz : dh arwah dh pun bee nie papa lanyak..;p

4 comments:

[-suziey-] said...

ish sian idzareef..seb bek arwah dh bee tu..ingt nk tlg lepuk bee tu..ekekek:D

bliss said...

visit us for babies' apparel..

mamamiera said...

salam kenal.. ensem anknye =D

mama idzareef said...

mamamiera
nape kita takleh access blog awak yer...