Monday, June 29, 2009

celcom sila buat voucher gantirugi ya!!


dah dua tiga hari b'band buat hal..adesss tensen gue..


mmg 'potong' mood nk berblogging..

bila call celcom dorang cakap network problem..takleh buat pape..

kadang ok kdg tak.. selalu merbeles je celcom ni..

last chance besok..kalo tak ok jugak..

celcom sila buat voucher gantirugi ya!! bisnes saya rugi juta2 sbb takleh online.. :P


note : korang py ok ke?

Wednesday, June 24, 2009

tutorial emoticon..




ecececehhhh.. kemain lagi buat tutorial la plak.. ekekeke.. :P **
sy adlah budak br belajar ok.. bkn menunjuk pandai... sekadar berkongsi ilmu ye kengkawan.. ;) **

cos aritu DYLA ader ty cemane sy buat emoticon2 tu.. ni la sy nk bgtau nih.. :) ** sori DYLA ekk.. lmbat sket.. **

1 . mula2 pegi kat sini edit html tab

2. oppss papehal korang copy then save dulu code korang tu kat tempat lain.. jd pape kang senang nk paste blk code asal.. :D

3. then korang cari ni <head> ** ala few baris je drpd starting code tu.. **

4. elok je bawah <head> ni korang paste code kat bawah ni okayy...

5. <script src='http://mltan100.googlepages.com/emoticons.js' type='text/javascript'/>

6. last but not least.. save daaa....

senang kan... :-b

so selamat mencuba.. marilah ramai2 meriahkan blog dgn smiley2 nie..B-)



note : yg code2 utk smiley tu selalunya sy tgk kat ym je then paste la mane2 yg seswaii ngan entry..

actually blh je nk letak smiley2 tu kat compose py tab..tp leceh tutorial dia..sy buat tak jadi2 pn.. #-o
lg senang tgk kat ym then paste.. senang keje.. hehe..



postinor2..



comment from e-caR
NazRin aka ibuEiyman

salam..
fyi, Postinor 2 or a morning afterpill hanya utk tujuan emergency sahaja...not appropriate for regular use.. emergency means t'lupa makan pil perancang, t'lupe pkai kondom or kes rogol..so kalau ade telur yg senyawa & lekat, pil tu akan gugurkannye..

Ada 2 tablet, 1st tablet kena mkn x lebih dr 72 jam slps make luv n 2nd tablet 12hr after the 1st tablet..but then, menurut kajian.. seelok2nya 1st tablet diambil dlm tempoh 48jam dan x lebih dr 72 jam

hrp dpt m'bantu..



w'salam..

yess..thanks ibu eiymann... to all my frens.. ibu eiyman dh menerangkan dgn lengkap utk ape postinor2 nie..

pas baca penerangan awak sy terus telan postinor ni tau..mmg emergency.. **actually smlm pharmacist tu dh brief.. tp nak tau experience mummy2 yg pernah ambik ni..**

hehe tereksiden plak.. selalu langkah berjaga2 mmg dh ambik dr awal.. ;p ** sy mmg tak makan sebarang pil perancag sblm ni..selalu jaga sdri aje..**




note :hope pil ni berkesan n tak lekat dek kerana kecuaian sdri..huhu..mengerikan hokehhh.. ;p ** belum bersedia hokehh.. eve br nk masuk 2thn.. kecit lg nk ber'adik' :D**







mengerikannn ** baca dgn nada sarimah dlm diari AF okehh**




adesssss... malu sbnrnya nk ty tp malu bertanya sesat jalan kannnn.. X_X

ade tak sesapa yg pernah makan ubat ni.. hehe.. pls.. i need ur testimoni within this 48 hours..

berkesan ke mende alah nie.. kalo tak... :( :( ** blm masenya hokayyy**



note : mummy2 gojez sekelian ada cara lain tak selain pil ittewww.... :-S

psssstt : dh baca comment mummy2 gojez yg ader setakat ni.. ni bkn pil perancang okay.. ni sbnrnya..
Postinor-2 is formulated to function in a manner similar to the female hormone progesterone, allowing for prevention of pregnancy if taken no later than three days after having unprotected sex.. X_X





Tuesday, June 23, 2009

botak? tak sanggup....huhu..



last Sunday bawak eve potong rambut... rambut dia dh panjang sgt..


selalu kalo kami g jenjalan ader la 2 3 org yg 'ter'minat kat dia ingt dia girl.. adeiii.. bahaya nih..:-O

pernah aritu kami g klinik.. ader satu doc ni suggest kami botakkan dia..huhu..

cos muka eve ni 'cute n jambu' katanya.. takut nnti dh besar lain jadinya kalo still berambut panjang.. panjang lebar dia tazkirah kami pasal skrg ramai budak2 U jd 'nyah'..pasal diorg jd 'nyah' tu pn sbb dr kecik la dorang cute sgt.. so org treat mcm girl.. mak bapak pn biarkan dorang berambut panjang.. sbb nk nmpak cute kan..so lama2 budak2 ni jd terpesong la..

aduiii.. sy blh accept ape yg doc tu cakap..mmg betull... tp nk botakkan dia ? uwaaaa.... tak sanggup.. :(




tu dia..punye vogue tukang gunting dia..** cam aktres hong kong..ekekke..** siap consult lagi nak potong cemane.. mula2 dia pn igt eve girl.. aduii.. kalo girl dh lame sy pakaikan dia gown amoiiii... #-o

eve plak buat muka tak confident je.. biar betul mama ni nak botakkan aku.. :P

eve : apela nasib aku ni nnti... :-S

hong kong aktress tu suh saya pegang kepala takut tergunting telinga katanya..ekekke.. ye la eve tak duk diam2 okayyy..pusing kiri pusing kanan.. migrain budak tu nk gunting ~x(

tgk dia dh start nak boring cepat2 saya ambik magazine bg dia tgk..

okehh settle...

pic selepas... tak byk beza pun.. potong sket2 je..




note : actually girl tu suggest potong bg nmpak 'boyish' sket..tp sy ckp nnti la sy balik pikir dulu...
pas contest nnti sy pegi balik..ekekke.. takut jugak kalo potong ln dr biase muka dia nmpk lain xbest la pulak.. ehehhh.. ;)



Monday, June 22, 2009

from aussie....



entry ni khas utk promote
fusherna a.k.a tuan py bisnes From Aussie .. ** jgn mare ehh mummy Qistina.. :D **

since dia sekeluarga nak balik msia end of july ni .. blog dia From Aussie tgh buat promotion save up to 75% on shipping cost!

so pada kengkawan yang nak dapatkan barang2 yang kiut miut utk anak2 sila la ke From Aussie



note : raya kan dh dekat..so kengkawan..apelagi.. rembat laaa.. :P

psssttt : fusherna.. stok2 baru dh takde ke b4 awak balik nih.. huhu.. nak buat stok baju raya si idzareef ni haa... ** kalo ader stok utk mummy nya pn ape salahnya.. ekekke.. :P**




dua surat gumbira...yeaayyyy...



hari ni dapat 2 surat yang amat menggumbirakan hati... \:D/


first letter ;


daripada Karangkraf berkenaan contest Pa&Ma yg Idzareef dapat tu la..

kat dalam tu diorang bg info2 n aturcara majlis utk hari pertandingan tu.. morning session sesi fotografi utk sume contestant.. evening session plak hanya 8 contestant yg layak akan teruskan pertandingan sblm juara dipilih.. ** hope Idzareef could make it.. aminnn... :D**



second letter ; ** yang lebih menggumbirakan hati aii ;;)**



alhamdulillah...permohonan papa nak bertukar ke UiTM Shah Alam dh pn di terima.. drpd discussion papa ngan pengarah..dlm mase 2 or 3 bln lagi papa cakap insyallah kami dh blh pindah...

hope kami dapat move ke Shah Alam semula dalam mase terdekat nie.. aminnnn...




note : babai penang....:-h

monster...

Last 2 weeks boring2 kat umah papa ajak tgk movie.. nak tgk night at the museum 2 katanya.. sure idzareef hepi tgk animals tu nnti..

sampai je tgv.. makk aiii ramainya umat tgh beratur nk beli tiket.. **stendetla rabu kan tiket 5 hengget..
maunya tak berderet manusia nk menonton.. kalo hari biase mahal..rase cam rugi aje.. berkira hokayy.. ^:)^**

tp nasib malang la plak..night at the museum 2 dh full.. adeii hancur harapan papa nk bg anak bujang dia tgk animals...
** nk tgk animals g zoo la papa oiiii.. :P

nasib baik monster still available.. layan aje la.. duk umah pn boring kan..

**lgpn idzareef bknnya suke tgk kartun..aderla 2 3 kartun yg dia suka.. cam pocoyo.. thomas n tom & jerry aje..lain2 dia bkn layan pun.. baik dia main cars katanya.. ;)


eve : mama.. cite lain takde ekk.. fast n furious 5 tak kuar lagi..?

dahh dapat kat tgn dia jgn harap papa ngan mama nak merasa.. :(

see.. tak berenti mengunyah.. :)

seluk lagi... adeiii mama nk pegang pn tak blh tau popcorn tu...:-L

** selambe aje amik gmbr kat dalam tu...time ni movie tak start lagi..org pn tak penuh lagi..hehe.. :-"**

"gendang gendut tali kecapi..
kenyang perut suke hati...."

dah kenyang mkn popcorn sorang2 td..dia boleh bantai tido plak...wakaka..apedaaa eve ni...

elok je movie start dia dh selamat sampai ke la la land... ;)


sampai ke sudahhh... sabo je la... ** sib baik tak kene tiket.. kalo tak rugi mama tau eve.. :P **


note : best jugak cite monster nie.. kelakar...



Friday, June 19, 2009

uncle Canterbury yg yo'oo.. chaittt...



weekend aritu ade clearance sale by Esprit kat Cineleisure.. maka kami2 pn beria2 la pegi.. hajat di hati igt blhla merembat baju keje barang 3 4 helai.. hmm..


bl sampai sana rase hampess aje cos walaupn clearance tp rege ttp mahal...lgpn stok2 pn cam tak best n cam tak pernah ader je baju2 tu tergantung kat butik Esprit sblm ni.. mcm baju2 tu khas dibuat utk clearance sale je.. bolehh.. :-/

masuk curve plak.. cam bese la kalo ke curve konpem papa akan singgah Canterbury tgk latest collection.. lgpn manager kat situ kawan papa mase sklh dulu..

yg nak jadi citenya..selalu kitorg pegi kawan papa ni biase2 aje..borak2..layan papa pilih baju..

tapi arini lain lak jadinya..kemain baik lagi..wahh.. dengan baik atinya bg eve teddy bear Lion Canterbury ni.. wauuuu..bestnya.. **elehhh cam aii tak paham kenapa.. ;;)

bkn tu aje..siap mtk no. tepon papa lagi.. sblm2 ni takde pn..walaupn kitaorg blh dikatakan mmg selalu la ke kedai dia nie.. wakaka lawak la.. ~:>

nak tau kenapa... ader maksud tersirat la tue kot.. cos selalu kami berdua+eve aje yg pegi.. so layanan ala2 aje la..

tp arini kitorg bawak 2org escort ni ha.. auntie zaza n maklang si eve ikot sekali.. hmm.. thats why la kot.. :-"

my other sis..mak lang si eve..dia ni suci murni sket..tak macam kitorg..tak insaf2 lagi.. :P
** congrats dh dpt cimb eventho br je grad..tak nyempat nk ronggeng katanya dh start kije..wakaka..padan muka sape soh ko pandai sgt.. :P nnti adjustkan aii plak masuk cimb tu okehh.. ngeeeee.. :D


suke la dak kecit ni free2 aje dapat Lion nih.. hahaha..


note : eve next time kita g kedai uncle tu konpem mama bawak zaza n maklang skali.. mane tau pasni dapat free gift lg besar..ekekkeke..


auntie zaza...



introducing...



" ni la auntie zaza eve... dah lame eve tak jumpe dia..rindu sangat... :-*

auntie zaza la yang jaga eve dr pas pantang sampai la eve 1thn stgh... pastu auntie zaza dapat keje kat kl trus dia tinggalkan eve tau...

sampai ati auntie zaza.. tinggalkan eve ngan mama n papa aje kat penang nun.. :( "


sib baik mama dtg kl mgg ni..dapatla eve lepaskan rindu kat auntie zaza.. >:D<

walaupun auntie zaza suke babap eve dulu.. eve tetap sayang auntie zaza tauuuu... :xlove..


eve faham eve mmg nakal yg amat dulu smpi stress2 auntie... b-( takpe eve redha auntie suke babap dulu tuh... **yg ni mama tokok tambah okehhh** :))

haishhh mama pn nk nyelit jugak... ni entry utk auntie zaza tau.. ;) ** mama ni tak paham2.. birthday eve kan dh dekat..so kenela bodek2 sket auntie zaza ni.. br la nnti dia bg present yg best2 sket... $-) =)) **

ooppp lupe lak... yg hujung tu My Tokma... eve love u tokma...>:D<



note : auntie zaza take note ya why eve buat entry ni khas utk auntie.. :>

buzz : ni adalh my 2nd sister yang suke bergaya..berangan ala2..thats why kitaorg pggl dia auntie zaza cam abby dlm cite manjalara dulu tu.. :))


Tuesday, June 16, 2009

babies are hugs sent from heaven....



Alhamdulillah..rezeki Idzareef dpt masuk semi final contest Pa&Ma nie..
fuhh..excited betul rase..heh.. ;;) walaupun xtau lg menang ke tak tp dapt shorlisted pn sy n hubs dh hepi giler over excited .. \:D/ ** ni tgh buat list nk shopping baju ape utk event tu nnti..over gilerrr ko.. :P **

thanks to mama auni firdina cos siap buat entry utk budak busukk nie... thanks.. aii lap u la..muahhss..muahhsss.. :-*

hmm..ader rezeki aderla..kalo takde pn xpe..adatla tu kan.. lgpn baby yg terpilih ni seme comel2 bangett!! dh dapat ni pn seribu rahmat.. ** tak sia2 mama antar satu buku skrap gmbr kamu eve.. ;)) **

aduhh sengit saingan nih...tgk je la pics tue..comel2 giler all the babies... :xlove

ni la dia full picturenya.. yg kat atas tu dicrop tggl cenoet aje..

actually pics ni pn amik mase photoshoot utk baby contest jugak.. B-)

dlm contest tu Idzareef menang Healthy Award utk gmbr yg kat bawah nie..


bolats kan.. thats why la dapat healthy award kot.. :))




note : Ya Allah ya tuhanku..murahkanla rezeki anakku ini..aminnnn... ;)

eve : to auntie2 sekelian pray for me yaaaa...tq..:-*