Wednesday, June 24, 2009

tutorial emoticon..




ecececehhhh.. kemain lagi buat tutorial la plak.. ekekeke.. :P **
sy adlah budak br belajar ok.. bkn menunjuk pandai... sekadar berkongsi ilmu ye kengkawan.. ;) **

cos aritu DYLA ader ty cemane sy buat emoticon2 tu.. ni la sy nk bgtau nih.. :) ** sori DYLA ekk.. lmbat sket.. **

1 . mula2 pegi kat sini edit html tab

2. oppss papehal korang copy then save dulu code korang tu kat tempat lain.. jd pape kang senang nk paste blk code asal.. :D

3. then korang cari ni <head> ** ala few baris je drpd starting code tu.. **

4. elok je bawah <head> ni korang paste code kat bawah ni okayy...

5. <script src='http://mltan100.googlepages.com/emoticons.js' type='text/javascript'/>

6. last but not least.. save daaa....

senang kan... :-b

so selamat mencuba.. marilah ramai2 meriahkan blog dgn smiley2 nie..B-)



note : yg code2 utk smiley tu selalunya sy tgk kat ym je then paste la mane2 yg seswaii ngan entry..

actually blh je nk letak smiley2 tu kat compose py tab..tp leceh tutorial dia..sy buat tak jadi2 pn.. #-o
lg senang tgk kat ym then paste.. senang keje.. hehe..



16 comments:

neezareef said...

bgs la..sharing kan caring...

DYLA said...

ok thanx, nanti dyla nak buat

b a r | n e said...

tq 4 sharing ;)

MaMa aYiN_FaSHa said...

tenkiu..bg information...
baru tahu..hiks..

[-suziey-] said...

pstt..out topic..pls confirm attendance:p

Mama-Danish & Sarah said...

thanks for sharing..

Nana said...

wah good info tq

mama auni firdina said...

mama eve..leh detailkn x tutorial anda..x bape nk clear ler..huhuh..tq

mama idzareef said...

mama auni firdina
mama auni.. part mane yg awak tak clear yekk? :D

UmmiKhayra said...

Thanks for the information.. :D

Salam kenal and salam ziarah

-Ummi Khayra-

saveme_zero said...

salam perkenalan freeze..hehehe. anak kita sebaya la.

Bagus gak ilmu ni..ekekeke

atie said...

salam ziarah dan salam kenal juga buat tuan tanah dari kaktie....TQ sebab ketuk pintu rumah kita....hihi

mama auni firdina said...

mama eve..sume2 le x bape nk clear..kene step by step leh?hhahaha

ibuadliyana said...

tq 4 info...:)

niza said...

tq2 dear!!!muaahhh!!!

niza said...

tp kan...ader certain smiley yg xleh kuar la...naper ye...cth cam marah n nangis...ke sy jek yg xleh...uhuhuh...tolon!!!