Thursday, June 4, 2009

sharing is caring...

aii love this quote..


Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah..
andai diri tidak semulia Rasulullah...
Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis..
andai diri tidak sehebat Sulaiman...
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof..
seandainya kasih tak setulus Zulaikha...
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim..
andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah..





note : **noted** pasangan kita adalah yang terbaik utk kita..



23 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

salam singgah utk mamaidzareef ,tima kasih sbb sudi singgah blog saya....kita tukar link,boleh?

naurah makwa said...

terima lah setiap pasangan kita dgn hati yang redha..terima seadanya dia..

fizamus said...

me also luv the quote..sesama lah kiter menghargai partner kiter..

mama auni firdina said...

yup,betul tu mama idzareef..pasangan kite adalah yg terbestttt..syukur alhmdulillah..

Jiji said...

suami isteri kan saling melengkapi. tapi kan aku kalo gado rasa marah betol.. tp kalo sayang tu sayang over over... heheh pompankan emo selalu@!~

hehehe@!~

azzamoro said...

i pun suka ah baca. bersyukurla dengan pasangan kite. terima seadanya..

nURmALa mAZLan said...

terima lah pasangan kita seadanya..
suami isteri tu kan saling melengkapi.. apa yg kurang kat kita, mungkin lebih kat dia.. apa yg kurang kat dia, lebih pulak kat kita.. pasangan kita dah ditentukan, maknanya dia lah yg terbaik buat kita..

FIESYAH said...

memang mendalam ayat2 tu..

so terimalah seandainya pasangan kite..buruk baik satu ikatan telah terjalin..

Farah said...

setuju...pasangan kite adalah yg terbaik utk kita..tuhan pon dah tetapkan :D

eis kamil said...

saya pun setuju.
sila ambik award kat blog saya ye.
hehe.

[-suziey-] said...

setuju setuju...terima la sedanaya..

Softtouch [Hanim] said...

tulah..terima seada2nya..sapelah kita kalu kita pun banyak kekurangannya..

mama idzareef said...

Mr. and Mrs. Mokhsin
done..tq

naurah makwa
ye la nk demand lebih pun kita bkn best sgt pn kan..

fizamus
setuju..

mama auni firdina
sedar diri tu yg penting..ye dakk..

Jiji
no doubt..hehe..emosi mengatasi segalanya..

azzamoro
kann..?

nURmALa mAZLan
tu la dia...tp selalunya rase kita yg lebih..ekekkeke..

FIESYAH
hmm..nape takleh bukak ur blog..takde link ke sy still tak pandai nk godek blog..huhu.. ;p

Farah
Allah tu Maha adil..

eis kamil
noted..thankss..

azzul said...

tersentuh bc puisi tu..puisi ke heheh..jodoh tlh ditentukan oleh Allah..bersyukur dan terima seadanya..tiada yg sempurna termasuk diri sendiri...

Precious said...

Yesss ... be happy. Bersyukur ngan perkongsian anda dan make it work.

Precious said...

Salam, just sent ur award. Plz check your e-mail! TQ.

Saidatulnissa Aina Umairah said...

mama & hubby mmg setuju.. just hargai ape yg ditakdirkan utk kiter jerk..coz kiter ukan ler 100% bagus.. betul x?

hajarus said...

betul tu.... setiap manusia ada kelebihan & kekurangannyer... so hargai & bersyukurlah dengan setiap yang Allah anugerahkan...

Syima ~Mama Kyra~ said...

terimala pasangan kita seadanya, krn dia yg terbaik allah jadikan utk kita :)

Softtouch [Hanim] said...

manalah mama idzareef pg ni yer?dah lama xnmpak

mama auni firdina said...

mama idzareef,amek award dr sya yer..jgn segan2 nooooo

c-idah said...

tersentuh bila terbaca..
sebaik2nye,kita redha dgn tiap pasangan yg tlh ditntukan olehnya..
hai..salam perkenalan!

Intan said...

Setuju dgn this article...sweet je kan

Announcement mama: Idzareef terpilih ke separuh akhir pertandingan bayi comel pa&ma 2009! Tahniah mama idzareef...mmg patut pon coz ur anak teruna is so cute :) Gud luck!