Wednesday, July 29, 2009

makan buah tak?

anak2 korang makan buah tak?

eve sangat susah nak bg dia makan buah.. kalau buat juice pn dia tak nak.. except fresh oren..lain2 fresh juice langsung dia tak layan.. senang cite kalau dia tgk air yang berkaler2 ni mmg dia taknak.. tapi kalau vitagen nutrigen dan yang sewaktu dgnnya cergas je.. ;p

ni la rupa kalau bagi dia makan apple.. gigit2 sampai lunyai pastu ditinggalkan..

kalau kita paksa makan jugak...

camni la rupa dia..adesss..sabo je la...

note : any tips nak bagi anak suka buah-buahan?

just sharing... tak tau betul ke tak...


baru dapat email ni.. saya pn tak sure la betul ke tak.. ni pn just sharing utk langkah berjaga2.. nak kepastian rasenya better rujuk JAKIM kan.. hmm..

Peringatan:
Bagi yg bakal melahirkan dan sudah melahirkan, diharap hindarkan jenama yg merosakkan aqidah Islam. Demi anak-anak yg soleh dan solehah.

Susu similac ni adalah product Abbott Laboratories selain similac, Abbott Laboratories juga distribute susu-susu berikut:

1) Isomil
2) gain
3) gain plus
4) grow
5) pediasure
6) ensure


berkaitan status halal / tak halal tu, harap kita dapat information a.s.a.p. Info utk kenkawan yg ader anak/adik/anak sedara yg minum susu.
*SIMILAC*.
Sorry terpaksa info pasal benda ni untuk pengetahuan mothers to be.. and please inform this to ur ‘mummy’ friends ok. Info dari Datuk Dr Maamor persatuan pengguna islam malaysia .. susu formula *SIMILAC* diragui status halalnya.Susu ni pun quite famous.. ada di pasaran. Susu tu dipercayai guna hormon manusia dalam proses pembuatannya. Susu tu pun dah dikategorikan tak HALAL dari Persatuan Pengguna Islam Amerika Syarikat.
inform kawan2 ok!...


Monday, July 27, 2009

habit melombong bijih plak skrg....

pernah tak korang dgr omputeh cakap budak2 yang dh masuk age 2years dorang gelarkan 'the trouble two..'

maybe sebab budak2 bila dh masuk age 2thn memacam kerenah dorang create kan..

so far alhamdulillah eve masih lagi di level yang belum menguji kesabarn mamanya.. hehe.. (level kesabaran mama mmg selalu di tahap minimum je kekdahnya.. ekekekee)

menginjak ke 2thn ni mcm2 perangai yg kuar drpd anak terunaku nan sorang ni... 2 3 hari ni aktivitinya adalah seperti berikut..

melombong bijih..walaupun bijihnya nan ado..huhu..tak senonoh betull..

dah jadik cam habit plak..kalau tgk tv tangan sure ke situ aje..

macam orang tua-tua suka cakap drpd dilarang baik disuruh aje.. ye la.. makin dilarang makin dibuatnya.. siap ejek2 kita lagi.. sabo je la.. :P



note : kengkadang ada jugak troublenya yang blh buat hangen satu badan.. walaupn dh sehabis kontrol...zasss laju je tangan ni mem'babap'.. pas dah zasss tu baru menyesal.. adeiii...

penagih susu tegar and merepek... no offense okehh..


memang betul-betul penagih susu tegar baby ni.. cute kannn... &



Enjoy & have a good laugh…

If condoms had sponsors, you might find them packaged like these:








note : monday bluesss... so cheer up frensss... :)


Sunday, July 26, 2009

pengaruh rakan sebaya...


ekekkeke..tajuk yo'yo oo aje kan.. tp betulla dek kerana pengaruh rakan sebaya la sampai jugak kami ke sini..

kemana.. yepp tupai-tupai.. pengaruh yang sihat ni adalah dtgnya drpd suziey.. selepas baca entry dia yang ini.. (pssstt : entry dia bln may..lama tu amik masa last2 smpi jugak nk merasa..ekekkeke..)

hehe.. jgn mare ehh suziey..siang2 sy dh cakap ini adalah pengaruh yang sihat yet positif.. :P

balik dr tgk bola zasss kami ke sini.. mmg time tu dh lapar kebulur tahap ke 8 lps bersesak2 fenin2 lalat kat lrt tu..

on the way nk kesini terpaksa berenti kat tepi jalan siap sy blh termuntah cos angin menolak2 dek terlampau lapar.. walhal b4 g stadium dh bantai ayam penyet kat sunway..huhu.. (kat BASO - sh. zarina py restoren..time tu dia ader..santekla dia even without mekap..)

wit my sista in law...

sesapa yang tak pernah try silala terpengaruh dgn saya plak okehh.. :D cos stimboat dia mmg heavennnn.. hehe..

aritu kiranya kami dapat complete package dr maklang's boifren.. 1 free ticket + complimentary meals..ekekkeke... nak ngorat adik harusla amik ati abang2 dn kakaknya ye dak fahmi... muahahha...


note : kepada fariha - si mak buyung my sista in law yg lagi sorang tu ... SILA TERLIUR hokayyy..muahhaha.. :))

Friday, July 24, 2009

yang dia paling benci dlm dunia.. tapi..



kalau tanya papa apa yang paling dia benci dalam dunia ni.. satu je jawapan dia..


Manchester United a.ka. MU.. bolehhhh....

pasal ape.. sbb dia..eh..saya pn...The Kop a.k.a Liverpool die hard fan.. adesss.. bola py fasal...

tapi tu la dia manusia kan.. benci macamana pn kalau dah namanya FREE.. rembatttt... hambekkkkk... dr penang pn sanggup datang tu.. 8-} busuk punya olang

citenya pasal MU datang malaysia itu hari la.. kami semua terpaksa pergi sebab tiket disponsor.. sape sponsor..nanti cite...hehe..

muka-muka ceria dapat tiket free.. papa paling ceria nak tgk team yg dibenci..kunun..chetttt..

we choose lrt sebab dh tau kan 'penyakit jem' kalau g event2 besar2 camni.. huhu.. naik lrt tenang dan aman aje..

first time ni bawak eve naik lrt.. kemain hepi dia.. dia igt thomas kot..

smpi je dh tak ramai org kat luar stadium tu sbb majoriti dh masuk dalam..dh lewat jgkla la time kitaorg smpi tu.. patutla lrt lengang aje.. dorang2 ni dr kul 1 lagi dh berkampung kat dalam agaknya..

oppss tanduk tu bukan saya yg bersalah ye.. maklang si eve la yang beli pastu dia taknk pakai..ye la pakai tudung ader tanduk..ape kes kan.. hehe so utk tidak merugikan barang yg dh dibeli saya ajela yg pakai.. :D papa buat muka tak puas ati tgk bini dia tak senonoh

sampai dekat gate nak masuk dh setia menanti si die hard fan MU ni..hehe.. my big brother n family.. mentang2 tiket sponsor kan.. laju je semua nak datang.. ekkeke...

tgh menunggu nak masuk lalu la si Yezza Jimmy Shanley kat depan kitaorg.. hensem la dia.. time tu rase cam nak pggl je bgmbr tp malu la plak.. :P sebelum tu my brother cakap si Khairy Jamaludin pn masuk ikut pintu tu..takde pn nk duk dkt vip2.. hmm..ok la tu kannn...

tgk game ni best jugakla sbb team Malaysia main hr tu pn kira ok..takdela kene 'ayam' je ngan MU.. worth it la pd mereka2 yang beli tiket tu..

pssstt sejak kawen ni sy mmg ikut hubby.. mmg minat giler bola especially liverpool la kan.. kul 2 3 pagi pn sanggup bersengkang mata tgk bola.. hihi..
tapi time nak balik failed.. tgkla seramai2 umat nk naik lrt tu.. itu yg saya jadik giler fenin2 lalat jap kat tepi dinding tu.. :)) yang si eve plak merajuk igt taknak naik lrt.. mcam best je..

last2 lepak situ jap tgg keadaan dh reda baru kitaorg naik..

hehe.. ni la dia main sponsor utk hari tu.. fahmi a.k.a maklang's boifren.. cayalahh.. lenkali sponsor lagi kehh.. :D



note : main point kami pergi cos nk tgk owen ok.. ex liverpool player.. hehe..ayat kaver line.. :P

note 2 : teringat dulu time pregnant..time tu bola world cup.. br pndah so umah takde astro.. sanggup tu ikut hubby g mamak kul 3 pagi semata2 nk tgk bola.. hehe best aper tgk bola.. layannn..


Thursday, July 23, 2009

present..



pas potong rambut malamnya pulak sesi mencari hadiah untuk besday boy.. actually tatau nak beli ape ngan budget yang ala2 ciput.. tapi nak beli jugak sebab nak 'membudayakan' bg2 present ni for any special day dalam our family..
kalo tak jadik cam papa yang tak pernah nak bagi hadiah besday or any special day kalau mama tak mintak..mintak pn kadang2 tak dapekk..papa..papa.. hati ko keras pa..ekekkeke... :P

this time bg besday boy choose sdri apa yang dia nak.. ye la time 1thn aritu tatau ape2 lagi nak mintak pn kan.. ekekke..

n he choose this.. hehe.. pic ni lagi obvious nampak cam 'penan' rambut dia tu kan..kalakar pulak tgk muka dia.. pasni mama maintain rambut topi kamu tu eve..yg tu lg sesswaaaii..

hepi main kat crocs besar...
one from mama n one from papa.. boleylaa.. nak hadiah mahal2 dh besar nnti usaha sendiri ya eve.. :P



note : maklang bagi t-shirt n jacket padini..zaza hampesss.. duit abes beli mekap je.. penat mama eve bodek2 aritu tau.. >:P



gonjeng suda..


yeppp..dlm entry kat bawah ada 2 3 org yg perasan eve dh gonjeng.. :P


muka pn dh jadi ala2 penan..ekekeke..

sehari sblm birthday dia aritu sy bawak dia potong rambut lagi.. kan aritu dh janji ngan amoi hongkong aktres tu nak potong boycut..

bg nampak boyish konon2nya.. last2 jadik 'penan'ish.. :))


robot hadiah pa&ma aritu jugak yang jadi pojaan hati dia skrg...g memana pn nak bawak..

ni la jadinya.. sejibik cam org penan.. ekekke.. sib baik raya lambat lagi.. sempatla panjang balik..



Wednesday, July 22, 2009

no party for the trouble two kid...


dh dekat 2 mgg peram nih baru nak publish.. ntah jin hape merasuk 2 mgg yg sangat malas nak online.. main reason celcom b'band yang tersangatla weng lembab.. kejap ok kejap tak ok.. boring.. (:|


2 mgg jugak tak jenjalan blog korang.. jap g baru nak khatam satu2.. sure byk cite best..

birthday eve 11hb lepas sebab takde main sponsor takde sebarang birthday party utk dia.. kami just bwk dia ke genting aje bg dia enjoy..

and yess hari tu dia mmg enjoy giler kat sana.. satu hari berlari sana sini.. semua game pn dia nak main.. papa n mama layankan aje cos he's THE KING of that day.. :P

sempat layan tom n jerry kat kedai video.. :))

nampak bowling centre ni dia blh nanes nak main.. dh nama pn king of the day...layannnzzz....

mat kool...mat kool.. kawanku.. yeahhhh... :P

break for lunch.. satu pinggan nasik lemak habes licin dia sapu.. main tak hengat.. laporla jawabnya..

kat luar time ni hujan.. sejuk giler..

melalak tak hengat nampak hantu..ekekkeke..

kesimpulannya... budak2 mmg enjoy but for adult saya rasa menan2 indoor kat genting tu sgtla membosankan ok.. outdoor mmg sengaja tak jengah cos pergi bertiga aje dapat rase mmg tak best sebab if nak main kene gilir2.. kalau ramai2 br best kan..


note : nak buat arca tgn eve umur 2thn tak kesampaian.. dia blh bantai melalak tak hengat time nk buat tu.. takut tgk tangan2 yang ada kat situ.. adess sabo je la..

Wednesday, July 15, 2009

contest yg dh basi...

huhuhu.. dh basi dh pn contest ni kan.. baru nk bgtau pemenang dia.. :P

sori sgt2 ye pada semua yang meneka sbb lmbat bg result contest ni..

birthday eve aritu kami ke satu tempat kunun2nya nak celebrate n enjoy..
cos this year no sponsor at all.. its a big no-no la to birthday party..hehehe..masa eve 1 year aritu FIL n MIL yg fully support..

dh nama pn nk enjoy kan...so lappy n broadband r not allowed.. huhuhu..

itu yang drag result smpi ke hr ni tu...hmm.. nnti la cite pnjg2 kat next entry..

ok back to the contests... .

the winner is... mama erfan

congrats mama erfan.. awak teka mmg betul2 tepat... pic 1-4bln, pic 2-1thn n pic 3-8bln..

so hadiahnya awak blh tuntut ngan my hubby tau.. pls email him ok.. fixxeriz@yahoo.com.sg



note : thanks pada yg lain yg take part.. :D

Thursday, July 9, 2009

birthday contest...


contest ni sy buat utk suka-suka aje okay.. sempena birthday yg ke 2thn eve this saturday 11hb 7..


suka2 pn tp tetap ada hadiahnya uolls..hehe...

sesape pn blh join takde pape syarat.. contestnya senang aje..

sila teka umur eve dlm ketiga2 gambar ni.. so ada 3 umur yg perlu diteka.. senang je kan..

sape yg teka tepat or plg hampir adalah pemenang..



untuk pemenang hadiahnya uolls blh pilih kat sini mane2 yg korang sukela.. my hubby new online bizz.. (psstt : promote sket..kalo tak support hubby sdri sape lg kan) :D

tarikh tutup 11hb la.. eve's birthday.. end of the day..12.00a.m..


note : takde keje nk buat2 contest pulak.. tah ade org masuk ke tak..keh3..