Wednesday, July 29, 2009

just sharing... tak tau betul ke tak...


baru dapat email ni.. saya pn tak sure la betul ke tak.. ni pn just sharing utk langkah berjaga2.. nak kepastian rasenya better rujuk JAKIM kan.. hmm..

Peringatan:
Bagi yg bakal melahirkan dan sudah melahirkan, diharap hindarkan jenama yg merosakkan aqidah Islam. Demi anak-anak yg soleh dan solehah.

Susu similac ni adalah product Abbott Laboratories selain similac, Abbott Laboratories juga distribute susu-susu berikut:

1) Isomil
2) gain
3) gain plus
4) grow
5) pediasure
6) ensure


berkaitan status halal / tak halal tu, harap kita dapat information a.s.a.p. Info utk kenkawan yg ader anak/adik/anak sedara yg minum susu.
*SIMILAC*.
Sorry terpaksa info pasal benda ni untuk pengetahuan mothers to be.. and please inform this to ur ‘mummy’ friends ok. Info dari Datuk Dr Maamor persatuan pengguna islam malaysia .. susu formula *SIMILAC* diragui status halalnya.Susu ni pun quite famous.. ada di pasaran. Susu tu dipercayai guna hormon manusia dalam proses pembuatannya. Susu tu pun dah dikategorikan tak HALAL dari Persatuan Pengguna Islam Amerika Syarikat.
inform kawan2 ok!...


11 comments:

neezareef said...

ade dpt gak email pasal ni..klu pasal similac ni dah lama kan diorg ckp

naurah makwa said...

ehm,enfagrow caner lak?Damia minum enfagrow..taku gak

lily azliyana @ mama zara said...

yup..pnh dh dpt email ni last ur lagi kot. ade jugak remind kat kwn2 sbb ragu2 jugakla bile dh dpt info cenggini kan..

hope susu anmum oklaa..=)

Softtouch [Hanim] said...

xtaulah kan..xpernah plak dgr pasl similac ni..tp danish xpakai similac lah

Mama-Danish & Sarah said...

pernah jugak dpt email ni... syukur anak2 tak minum susu dlm kategori tu..

mama auni firdina said...

mama eve,thx for the info..

ari tu mase auni cirit birit,doc suoh bg SIMILAC..nsb bek mase tu doc bg 1botol kecik tuk minum mlm tu je..tp nape ekk kt klinik2 private byk susu SIMILAC ni????

Damia Aleesya & Damia Ayyunie said...

nasib baik ALEESYA N AYYUNIE x minum susu yg ada dalam senarai kat atas....eve minum susu apa?

mama idzareef said...

neezareef
sy br je dapat...betul ke ekk?

naurah makwa
tak sure la naura..maybe takde pape kot enfagrow..

lily azliyana @ mama zara
wahh zara minum anmum ekk.. same la cam eve..tp skrg dh tukar enfa cos doc srh stop bg anmum sebab budak2 jadik besar katanya.. thats why eve obesiti drps umo dia 11bln lagi berat dia dh 15kg.. tapi.. zara ok je kan..comei lote kecit molek lagi gitu...

Softtouch [Hanim]
danish minum susu ape hanim?

Mama-Danish & Sarah
danish ngan sara minum suus perr?

mama auni firdina
ye la mama auni..mase eve cirit aritu pn doc bg similac ni..abes jugakla satu tin...huhuhu..

Damia Aleesya & Damia Ayyunie
eve dedulu minum anmum smpi umor nk masuk 2thn baru tukar enfa..

[-suziey-] said...

aah btol2..ade dgt jgk..especially similac tu..mmg daku hindari..

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah i pun ada dapat tp xpe coz umairah minum enfagrow

SharHanah said...

hihihi... susu anak2 i takde dlm senarai tuh.