Wednesday, July 8, 2009

cerita ceriti pa&ma baby contest


sori yepp lambat hapdet entry ni.. macamla ade yg tertunggu2 entry aii nih.. ekekeke.. igtkan ptg smlm dh buleh publish.. huhu.. gambar giler byk pixel besar2 plak tu.. satu hal nak kecitkan pixel dulu then upload pun bapak la lame giler nak tgg..


ok back to the topic.. sabtu 4hb tu pagi2 lagi dh kejutkan eve.. muka mamai2 lagi dh kene mandi.. cian pulak..


dh siap2 seme dlm kul10 baru gerak.. registration kul10 - 11.. so sempatla.. tak jauh pn klang ngan ara damansara kan..(kitaorg stay umah my sis zaza & maklang mlm tu) sampai awal pn takut lame plak menunggu.. hehe.. spesis malas nk menunggu..

dah turun bawah baru ingat nak posing dgn budak yg nak g bertanding nie.. muke sembab hokayy bgn awal arini..ekekke..

sampai je klang parade tu sesi photoshoot dh start dh pun... cepat2 register.. sib baik eve py turn blm sampai lagi.. macam2 gaya ade.. ader yang mengamuk taknak.. hehe.. biasela budak2 kan.. unpredictable emosi dorang ni..

tgh mencari2 tempat duduk tetiba mama budak comel giler ni dtg menyapa.. ayu a.k.a mama umairah.. first time jumpe kawan blogger nih.. hehe.. malu aii...

time tu umairah dh settle pn buat photoshoot... comel sgt umairah tau..cute giler.. lagi2 bile dia buat sanggul sejemput rambut dia tu..
psstt..ayu.. nak berbesan tak? ekekekke.. bile suh bergambar eve laju je sporting giler nk berposing..almaklumla ngan aweks cun!! :D

ok hero dah siap tukar baju.. pasni turn dia plak photoshoot... owh ye kat belakang tu maklang eve.. pn ikut sekali hr tu.. bertindak as PA a.k.a tukang bawak segala barang kelengkapan.. ekekke.. mama as MANAGER harusla rilek aje.. :P

dah siap tukar2 baju mekap2 sket eve buleh sangap pulak.. ngantuk la pulak.. walhal smlm kul8.30 lagi sy dh paksa dia tidur...

sementara menunggu turn puasla duk ajar dia posing maut.. tapi dia sibuk nak main je.. ye la ramai kan budak2 time tu.. hmm..

dh smpi turn naik stage bile photographer suh pose dia bleh buat muka blur je.. buat gaya ala2 macho pulak dah... selalu pantang tgk kamera mesti nk menyegih aje.. malu kot ramai yang tgk.. adeiii spoil la..

mama siap bukak mulut dia lagi suh senyum dia blurr jugak.. huhuhu.. sbar je la.. macam2 umpan.. saya cakap pasni nk g jusco la..mcD la.. playground.. swimming pool.. seme tak jalan.. selalu pantang sebut bende2 tu sure dia hepi giler siap lompat2 angkat tgn lagi.. kali ni dia leh buat derkk aje.. adessss..

abis photoshoot je terus mintak susu.. adeii konpem dak ni ngantuk..thats why takde mood nak bergambar td..

musnah harapan mama nak jadi manager tau eve.. ekekke.. ye la dorang dh announce b4 tu.. baby yg akan terpilih ke final ptg tu adalah yg sporting..ceria..n fotogenik mase sesi photoshoot tu.. huhu..

turun bawah meroyan jap mama kat papa takut tak dapat ke final.. muahahha.. mama very de over hokayy!!! :P

banner ni ader 4 semuanya.. lagi dua kat seblah kanan stage..tak snap la pulak yg tu..

dah abes sesi photoshoot juri2 pn bertubgkus lumus la memilih contestant yang layak ke final.. main juri adalah editornya sdri..yg pakai tudung ekin tu..

totalnya ade 32 org contestant... 18org utk kategori A... n 18org utk kategori B...

yang akan terpilih ke final ptg tu cuma 8org dr kategori A n 8 org utk kategori B...


lame jugakla nk tunggu dorang buat keputusan tu.. huhu.. saje je buat org berdebar2 tau... :P (giler berharap ko..ekekeke..)

sementara nak tgg keputusan si eve dh segar bugar balik..tak jadi nak tido.. menjalankan aktiviti mengurat anak dara org yang comel lote tu.. haippp...

pics baby2 lain tak snap la plak.. malu la tak kenal parents dorang kan.. lagipn seme pun buat hal sdri.. hmm..

lame menunggu keputusan.. at last dorang umumkan.. yeaayyyyyy.. eve terpilih ke final... wahhh hepi giler mase tu...

alhamdulillah jadik jugak Final 8 walaupn photoshoot ala2 tak bermaya kan.. hehe...

dorang bagi2 sijil utk semua 32 contestant.. pastu break smpi 2.30p.m utk sesi final plak..

break utk lunch dorang sponsor chicken rice shop utk parents... ok la tue.. :)

posing sket kat banner yang dorang dh tampal final tu.. hehe.. yeayyyy dapat jugak masuk final eve kan.. kalo tak meroyan la mama...

okehh.. cite final continue pasni...


17 comments:

Intan said...

Amboiii sakan eve "mengorat" si umairah tuuu...kocik2 dah pandai ngorat ek...:)

Siap cari menantu tu mama idzareef...ekeke

P/s: Cepat update cite final, tak saboooor!

Softtouch [Hanim] said...

best nya dpt masuk final...dia ngantuk mana lah eve nak bg posing maut, apelah mama ni..kene isi minyak dulu baru boleh jln..he he he

Farah said...

congratss eve!! final nnt buat kat mane plak?? kalau dekat OU ni boleh pergi tgk..

mama idzareef said...

Farah
hihi..dh abes dh pn farah..final mmg ptg tu jugak.. tak dapat pun top 3...nnti sy hapdet citenya.. ;p

eis kamil said...

wah bestnya laporan bergambar. takpe, takpe sila cuba lagi. nak ke final tu pun mesti susah kan. at least ada pengalaman bbndg org yg tak berpengalaman langsung mcm pengomen ini hehe.

mama idzareef said...

saya ni adalah tak reti nk buat cite tanpa gambar.. ekkeke..

hanim
yepp betulla.. mmg kene isi minyak dulu br energy mencanak2 naik.. haha.. siap leh kaco anak dara org pastu..

intan
tgh mangaplod gmabar lagi ni nk cite fasal final.. tungguuu.. ;p

neezareef said...

i lak teruja baca story u..x sabo nk tau what's next!

good luck eve..

wah dh pndai ngoratz yr..tau2 je dia x jd nk ngntuk sbb dpt g final

good luck again!

niza said...

nmpk cam mama jek yg ngantuk...hehehhe...

bile idzareef nak jumpe unty nih??hehe...

M@ said...

yehaaa,,,tahniah eve..!emmmuah..
geram betul tgok dia lah body mantap.

hajarus said...

Tahniah eve dapat ke final... mesti eve hepykan tengok photo dier kat banner tukan.... eve dapat ke final mesti mama dier lagi hepy...

anyway tahniah sekali lagi....

naurah makwa said...

tahniah eve..kak, naura dah booking awal k nak jadi besan..haip!

Damia Aleesya & Damia Ayyunie said...

congrate to you mama idzareef.... thanks coz sudi jengok2 kat blog saya...

btw hensemla anak you.... tang rambut tu tak tahan tu...

nanti kalau datang jb, bgtau lah yek... nanti leh saya bawa gi jenjalan kat singapore...

Damia Aleesya & Damia Ayyunie said...

awak sama ngan saya, kalau x der pics, tak tahu nak tulis citer apa....

mama idzareef said...

pssttt korang jgn la ckp congrats plak..ekekke..sebab final mmg ptg tu jugak.. eve tak dapat top 3 pn.. dapat hadiah saguhati je antara 8 org tu..hihi.. jap g baru hapdet final ptg tu..;p

ratna said...

suspennya nak nunggu citer final. harap2 eve berjaya.

Mama-Danish & Sarah said...

tahniah eve....tak sia2 mama masuk contest kann? umairah menang tak?

mama idzareef said...

mama danish
umairah n eve sesama dapat saguhati kat final..hehe..