Wednesday, July 22, 2009

no party for the trouble two kid...


dh dekat 2 mgg peram nih baru nak publish.. ntah jin hape merasuk 2 mgg yg sangat malas nak online.. main reason celcom b'band yang tersangatla weng lembab.. kejap ok kejap tak ok.. boring.. (:|


2 mgg jugak tak jenjalan blog korang.. jap g baru nak khatam satu2.. sure byk cite best..

birthday eve 11hb lepas sebab takde main sponsor takde sebarang birthday party utk dia.. kami just bwk dia ke genting aje bg dia enjoy..

and yess hari tu dia mmg enjoy giler kat sana.. satu hari berlari sana sini.. semua game pn dia nak main.. papa n mama layankan aje cos he's THE KING of that day.. :P

sempat layan tom n jerry kat kedai video.. :))

nampak bowling centre ni dia blh nanes nak main.. dh nama pn king of the day...layannnzzz....

mat kool...mat kool.. kawanku.. yeahhhh... :P

break for lunch.. satu pinggan nasik lemak habes licin dia sapu.. main tak hengat.. laporla jawabnya..

kat luar time ni hujan.. sejuk giler..

melalak tak hengat nampak hantu..ekekkeke..

kesimpulannya... budak2 mmg enjoy but for adult saya rasa menan2 indoor kat genting tu sgtla membosankan ok.. outdoor mmg sengaja tak jengah cos pergi bertiga aje dapat rase mmg tak best sebab if nak main kene gilir2.. kalau ramai2 br best kan..


note : nak buat arca tgn eve umur 2thn tak kesampaian.. dia blh bantai melalak tak hengat time nk buat tu.. takut tgk tangan2 yang ada kat situ.. adess sabo je la..

22 comments:

Sham Ummi Echa said...

besnya g genting.. sure eve enjoy kt sana kannn.. aku pon suker bwk echa g genting..kalo ikut ati nk g tiap2 bulan...ahhahaha..

eynda said...

Wahhhh.....baru plan nak pi genting...dilemma dgn negeri melaka hehe...tak tau mana satu nak pegi....mesti syiok pegi genting ni...nampak kat raut muka eve :-)

lily azliyana @ mama zara said...

seronotnye eve main wktu bday die eh..eve dh 2 tahun dh pndaila nk main keta, kude tu sume. zara dibwk ke sane aritu lom pndai enjoy lg. nnti besar sket nk bwk lagila..=)

Noy said...

cute nyer pakai beanie tu..Darwish dah brapa pasang beanie,tak nak pakai..Ni raya na dekat,gerenti tak nak pakai songkok..:)

eis kamil said...

wah seronoknya..hpy bday utk idzareef :)

mama idzareef said...

Sham Ummi Echa
hehe bebudak mmg sonot..mak budak yg tak sonot..boringla indoor games dia.. ;p

eynda
uisshh eynda..budak tu mmg la tak ingat donia dah dia main aritu.. kita plak boring sbb menan tuk budak2 kan..hmm.. takpela janji dia hepi..
ermm.. kalo jadi eynda g sana.. sure hannah n adam hepi..:D

lily azliyana @ mama zara
yepp..kecit lagi sure zara still tak enjoy.. nnti dh besar sket bwk dia g lagi skali..sure tak ingat dunia.. ekekke..

Noy
ooo..mende alah tu beanie nama dia yekk..ekekeke..sy pn tatau..bg je dia try.. same la ngan eve ngan darwish..takkan lekatnye kalo pakai pape kat kepala dia..

eis kamil
hehe..besday dh lama br hr ni sy publish..dh basi pung..ekekeke..btw thanks for d wishh..

b a r | n e said...

ohoho..seronoknya...

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah lame tggu nak baca blog u..huhuhu seronok yerk genting... tpkan u potong rambut die yerk...

Naffz' see said...

Wah bestnye!! sekali sekala layan gambar..okey apa!! he he he

Intan said...

Best nya eve sambut besday kat genting! Seronok sakan dia ye :) Bila lah nak bwk arissa p genting laks...emmm

[-suziey-] said...

wwwaaaaa syiok btol...td dalan umah ieda pn n3 genting..huhuh..syioknye...eve nmpk dh beso la..macho gitu:p

mama erfan said...

waaa encem boy da besar da... sonot btul dia... mama ngan papa eve pon nampak enjoy melayan king of the day......hiks...

Anie said...

bestnyer gi genting...

mama auni firdina said...

lama sesgt x bace cite eve ni..mama eve ni maleh nk update yer..hehehhe

wah,eve da cut hair la..lg encem la boboy ni..sonok tgk eve maen kt genting..mama & auni lom jejak lg ke genting..maybe 1 day le smp sane (padahal x smp 1 jam pon kn)..hehhehe

ratna said...

eve dah potong rambut ekkk?

mmg nampak dia enjoy betul kat genting tu..

As said...

eve ke genting ya... sure best kat sana kan.. kami lum berkesempatan bawak anak² ke sana lagi.. huhuhu... bila la nak p ni kan... tgk eve mcm best jer... cam ner dia x bantai melalak.. tgk antu sure la takut.. hehehe

Softtouch [Hanim] said...

lama nya xtengok eve..comelnya dia potong rambut....best lah dia dpt main game kat genting tu. danish pun suka..yelah indoor utk bdk tecik oklah kan..utk dewasa mcm kita no outdoor lg best. mmg betulah ramai2 pg baru syok outdoor tukan..kalu beriga jer..nak gene gilir2 mmg xbest..

ana toya said...

comeynyer rambut baru....suker tgk masa dier ngah nyum! nyum!geram!!

sesemutku said...

rambut baru? hehe
masa dok sana x tingin nk p genting..dah dok jauh..tehegeh2 la plak....camno tu...

Fazahra Life said...

happy belated bday 2 eve..
cute2 belaka gambo nye..me dah lama xpi..tunggu my dotter dah besar cam eve baru syok pi :)

unique1012 said...

bestnya gi genting, celebrate birthday idzareef ye, happy belated birthday idzareef, semoga menjadi anak yg soleh!!

neezareef said...

wuuu bestnya selebret besday di puncak