Monday, July 27, 2009

habit melombong bijih plak skrg....

pernah tak korang dgr omputeh cakap budak2 yang dh masuk age 2years dorang gelarkan 'the trouble two..'

maybe sebab budak2 bila dh masuk age 2thn memacam kerenah dorang create kan..

so far alhamdulillah eve masih lagi di level yang belum menguji kesabarn mamanya.. hehe.. (level kesabaran mama mmg selalu di tahap minimum je kekdahnya.. ekekekee)

menginjak ke 2thn ni mcm2 perangai yg kuar drpd anak terunaku nan sorang ni... 2 3 hari ni aktivitinya adalah seperti berikut..

melombong bijih..walaupun bijihnya nan ado..huhu..tak senonoh betull..

dah jadik cam habit plak..kalau tgk tv tangan sure ke situ aje..

macam orang tua-tua suka cakap drpd dilarang baik disuruh aje.. ye la.. makin dilarang makin dibuatnya.. siap ejek2 kita lagi.. sabo je la.. :P



note : kengkadang ada jugak troublenya yang blh buat hangen satu badan.. walaupn dh sehabis kontrol...zasss laju je tangan ni mem'babap'.. pas dah zasss tu baru menyesal.. adeiii...

15 comments:

eynda said...

Ni...hannah ni...trouble two la...dah nak masuk trouble three dah pun...bangun 3am-4am....3-4 jam baru tido balik dgn mama dia sekali takleh tido...uwaaaaa...rasa nak nangis je malam2...macam mimpi ngeri!

Tak pernah nampak hannah korek lombong bijih lagi kekekek....

sesemutku said...

wahh kaya la mama pas nie..ekekeke bnyk hasilnya nak?
ank dara saya aritu melombong gak...yg hangin tu..skali tu ada hasil gamaknya...d ujg jari..tetiba cepling! dia jentik tah kemana...hadoiii maunya masuk makanan ke haper..sia2 tambah garam percuma...

ratna said...

hik hik.. asyik masyuk dia melombong.

b a r | n e said...

alahai, kenapa dalam gaya camtu pon eve masih nampak cute? hehe ;]

lily azliyana @ mama zara said...

amboi..bersungguh2 eve melombong bijih yek...hehehehe

mama idzareef said...

eynda
ekekkeke..that why la saya cakap eynda adalah ibu mithali.. still menunggu dgn sabar even sdri tak larat..kalo saya hehe..abisla eve.. ;p

sesemutku
muahahaha kaya la sangat.. bijih dh tak laku skrg.. kalo melombong kuar berlian takpela jugak..ekekke..

kakaka..kelakar pulak blh dijentik hasilnya tu..eh mane tau masin?dh try ekk.. joking ok.. :D

ratna
tu la pasal..

barIne
cute la sgt.. chett.. ;p

mama idzareef said...

mama zara
tak blh blah punye..ekekkeke..

~fareeha~ said...

k.ngah..ni mslh besar nih..
sy tau penyakit melombong neh b'pnce dr mane..
ni musti kes kenan bacik aritu neh..
adusss..sejibik r k.ngah..
abes r k.ngah pasni..
tu bru step 1 bru..
pasni klo dia msk step 2, maunye angin satu bdn mama kamu eve..
get ready yer sis...
wakakakka

EIJAM'S FAMILY said...

huhuhu lawak ler eve nie... u kena ckp ngan eve jgn buat cam nie tau biler jejalan kat luar..huhuh

Nana said...

apa punye ustaz da

Semekom, Minta tulung vote utuk damia…http://sereniety.blogspot.com/ CODE BPC04 tq…

Topsy-Turvy Mum said...

hehehe...

teringat my 1st son masa sebaya eve ni ler dekat 3 tahun..pun ada habit camni...kalau tanya dia..Adnan buat ape tu??

selamba badak lak bleh jawap..."melombong mas"

ntah saper la ajar...:D

[-suziey-] said...

hahahaha.mane dia dpt habit ni..haha..lawak btol la...ekeke:D

Softtouch [Hanim] said...

he he he he eve..kang besar plak lobang idung tu..bdk2 kan cukup menguji kesabaran.. kan fizz kalu dah babap dia lepas tu myesal...sy pun mcm tu..

Mama Qaseh said...

Hehe alahai eve sma ngn Qaseh suka mengorek lombong bla tkda keja hehe..tp sngat laa somelll itu budak..gerammm auntie tau

neezareef said...

dah pndai melombong gitu lah...