Wednesday, July 8, 2009

sambungan cerita ceriti..


okeh..continue story final plak..


actually final diadakan ptg tu jugak.. hehe.. malu aii uolss ckp congrats kat entry td tu.. sbnrnya eve masuk je final okay.. antara Top 8.. tp tak menang pun..sekadar saguhati aje..ekekkeke..

k la layan cite ni kay..

final ni dorang cume kene pakai pampers n singlet yang dorang sediakan.. cam eve dah pakai kat atas ni.. mase ni seme dh get ready cos final dorang ader buat game nk tgk iq budak2 nie..

eve tgh usha contestant lain tgh diuji kat atas stage tu..hehe.. pe la nasib aku nnti ekk.. :P

first part dlm final ni peserta2 naik atas stage utk sesi pengenalan diri pada juri2 kat bawah tu.. kali ni juri selain editor pa&ma ade juri daripada main sponsor contest ni.. sorang dr Giant n lagi sorang dr mane tah..tak ingat la plak.. hihi..

yang spoilnye mase ni eve langsung taknk pandang juri2 kat bawah tu tau.. menonong je jalannye..sabo je la..

second part pulak ade game..

nampak tak swimming pool tu..ader byk bola kat dalam tu tau.. so budak2 ni kene amik bola2 tu then letak dlm plastik case kat depan tu..

sambil2 emcee menyoal parents budak2 kene ambik bola2 tu then letak kat bekas lg satu tu..

tgk contestant2 yang sblmnya elok je dgr cakap parents dorang baik je amik then letak bola2 tu seperti diarahkan emcee tu..


eve pulak naik je stage tu terus dia terjah pool buat kuak lentang kat dalam tu... adehhh semua gelak tau tgk aksi dia tu...

tu la penangannya asik mandi pool je kat umah.. adessss...

sampai ke sudah dia swimming kat dlm pool takde air tu...

markah dgr arahan of cos la zero..huhuhu... kuciwa mama tau eve.. :D
tpkan pihak penganjur..if nk diuji iq of cos anak aii kreatif tau..sbb pool kan utk mandi bkn utk letak bola2 okehh.. ayat mama yang tak blh terima kenyataan okehh.. wakakaka..

itu aje la finalnya.. frust jugak sebab simple sgt finalnya.. patut pggl la seme sekali budak2 tu kat ats stage buat acara bebas dorang kat atas tu kan.. hmm...

dah settle acara.. start la acara main2 plak..asikla nak kaco anak dara org si eve ni..

tgk umairah duk joget2 kat depan tu dia pn sibuk nk join sekali..

sementara menunggu result ade budak2 drpd 2 3 tadika buat persembahan..

terjah pak ucunya pulak.. (adik hubby)

selain tu contest utk papa2 pn ader.. contest nyanyi lagu utk tidokan anak.. fuhh kemain lagi bapak2nya menunjukkan bakat nyanyian.. hihi..

dalam kul 5 camtu dorang announce result...

hehe.. eve dapat saguhati aje antara 8 org tu..ok la tue....

ni plak umairah.. pn same mcm eve.. same2 dapat saguhati.. takpela ayu kan.. oklah tue..


dan inilah juaranya utk kategori eve.. kategori B bawah 2 thn.. tak salah nama dia ilayda kot.. mata biru hazel uollss.. yg kat sebelah dia tu naib juara.. congrats ekk ilayda..

yang ni pulak juara utk kategori A bawah 1thn.. dari Sabah tau.. berbaloi jugak dia dtg jauh2.. dpt hamper 1k..dapat voucher giant lagi 1k.. nnti dpt jd cover magazine lg.. huhu bestnya.. rezeki dia kan..

budak ni dapat hadiah terus buat main.. tak sempat mama nk snap2 dulu tau.. :P

org duk sibuk2 ngan juara2 tu kami pn sibuk2 jugak bergambar kat bawah ni..hehe.. ni la ayu aka mama umairah..

first blogger yg sy pernah jumpe.. pasni hope jumpa mummy2 gojez yg lain plak... :D

ni la dia hadiah utk pemenang saguhati.. hehe..blh tahan la jugak.. tp kalo menang lagi best kan.. :P

harusla tuannya bergambar sekali kan.. dr kl lagi tak sabar2 dh dia nak bukak..

ni lah dia barang2 yang kat dalam hamper tu.. bolehla.. alhamdulillah..

termenung mengenangkan nasib dapat saguhati aje..ekekkeke..


note : thats all.. cerita seorang pemenang saguhati pa&ma baby contest.. lain tahun coba lagi.. hihi..

30 comments:

MaMa aYiN_FaSHa said...

dah sampai keperinghkat final ni pon dah kira berjaya la tu..Tahniah..tahniah..

eis kamil said...

enjoy la baca sbb detail hehehe. tang hadiah tu dasaaaaat byk jg tu!

eynda said...

Banyak jugak hadiah saguhati tu...ok la...dapat ke final... :-)

Naffz' see said...

Wah, kira da masuk final pun okeh.. hadiah dia pun bule tahan lah jugak... lain tahun try lagi ek...hehe

ibuadliyana said...

kira ok lar tuh dpt msk contest n dpt msk final lg..tahniahlarr utk eve n umairah (satu company dulu tp tak pernah jumpa). Bilalarr nk dpt baby boy ni...

b a r | n e said...

waa..besh, besh..

masuk final dah kira pencapaian memberangsangkan gak tuh ;]

zieha said...

wah.. dpt masuk contest nie pun kira beruntung gak tau..apa2 pun semuanya adalah pemenang..tahniah pada idzareef:)

atie said...

menang atau tidak eve memang comel sangat...

mama idzareef said...

hehe bulehla saguhati pn ok jgk kan..sedapkan ati sdri..ekekke.. thank to all yg support.. ;D

E.L.I.Z.A said...

akhirnya ada gak sambungan..td eli baca part 1 tp x sempat nk komen sbb nk cepat p kelas heheh..tahniah eve! saguhati pun tetap mant0p hokey! very the chubby la eve ni..geram auntie tgk drumstik dia..

cop cop cop auntie nampak bumblebee la kt last pic tu..waaaa nk!! eve...bg la auntie....eve dh dpt byk gift tu..bee tu bg la auntieeeeee

lily azliyana @ mama zara said...

Congrates idzareef!! dpt capai top 8 tu pon dh kire membanggakan sgt2 tau. berapa ribu baby yg join contest tu tp eve dpt menang saguhati. kire ok sgt2 la tu kan eve kan..=)

pasni mesti ade wajah2 eve n family kat pa&ma. tk boleh miss beli nih..hihi..

unique1012 said...

wah wah idzareef, seksila pakai dypers je, hehe.. okla tu, sampai gak ke final, hadiah pun byk tu! tahniah ye :)))

Intan said...

Uie bam-bam nye eve pakai singlet tu...cute sgt! Best nye dia dpt byk hadiah wlupon saguhati...rezeki tuuu :)

Apa pon tahniah pada eve coz one of the TOP 8 tuuu!

sesemutku said...

tahniah...dpt msk final jgk...
merasa la jgk kan...hehehe...
comel btol eve nie..

Raja Radiah said...

waaa....saguhati pun hadiahnya banyak ek...tahniah tuk eve..lain kali kalau ada pertandingan lain2 lak masuk lagi...jangan putus asa..

azzamoro said...

saguhati pun hadiah dia best...bestnyer... lagi best eve ade pengalaman masuk contest..

takpe..next time cube lagi sebab dia mmg comel..hehe

saveme_zero said...

wahh..tahniah wlupun saguhati. bila ada lg erkk contest ni. nak try luck my dother lak..hahaha

mama auni firdina said...

ok le tu mama eve..jnji dpt masuk final..tgk hadiah saguhati pon kire mewah gak ler..pmpers pon x yh bli bln ni..hehhehhe..

pe pon congrates ye eve & famly..

Softtouch [Hanim] said...

oklah tu...tahnian eve..adiah dia best lah ...klaka eve boleh buat kuak lentang kat dlm pool ade bola tu..bdn eve, comelnya...rase nk gomol2 jer..

hajarus said...

betul la mama eve... kelakar la eve leh buat kuak lentang... hehehe...

ok la dapat saguhati pun dah kira ok coz dapat masuk sampai ke final..... tahniah eve.. hadiahnyer pun leh tahan tu.....

anyway tahniah sekali lagi kat eve yang comey sangat ni.....

fusherna said...

bestnye..saguhati dpt byk tu..wah..bahagia eve..mama dia lg la kan..hihi

mama idzareef said...

to all.. thanks for ur wishes.. hehe..saguhati pn jadi la.. :D

[-suziey-] said...

hohohho..best wooooo..byk gk haadiahnya kalu saguhati pn..save budget pampers 3 bln..ekeke:D
besela bdk kalu soh buat dia xnak buat..tu yg geram tu..hahaha:p
apepn congratulation masuk final at least :)

neezareef said...

ape pun tahniah tau sbb dpt g final...kan rezeki eve tu...

eve suke brendam ek..npk dlm byk2 adiah tu cam ade je pool tuh..heheh

Farah said...

perghh hadiah byk gile walaupon saguhati saja..tahniah !!!

DYLA said...

oooo ilayda tu juara ye... dyla penah baca blog mama ilayda tu...

tp eve pun comel cuma tu la, markah zero tang tang dgr arahan tu. hehe... eve kecik2 dah ada pengalaman..

mama idzareef said...

dyla tau ehh blog mama dia.. ape address dia ehh?

U-jin said...

hadiahnye banyak nye....tahniah ler...tecit2dah pandai..

Mama-Danish & Sarah said...

manyaknya eve dapat adiahhh...setahun tak abih pakai tuuu..

kelako tgk dia kuak lentang kat dlm pool tu... sib baik takde air, kalau tak abih lencun sume..

Nana said...

wow banyak nye dpt adiah tu baru saguhati tu