Tuesday, April 21, 2009

::abah::

khamis lepas kami rushing balik ke kl cos hubby dapat call drpd MIL yang abah dah masuk ICU kat PPUM..saya sangat terkejut bcos 2 mgg lepas mmg abah dh duk wad tapi still biase2 je sakitnya..

dh discharge pn sblm tu..tapi pagi rabu masa appointment doc nk buat follow up psl penyakit dia yang sebelumnya tu trus dia kene admitted balik cos doc detect kidney dia plak problem n banyak komplikasi2 lain...

kami dr ofis rushing blk umah packing ape2 yg patut trus shoot to kl..balik pn saya yang drive bcoz hubby terlampau risau smpai xbleh nak drive dah...sepanjang jalan pn dia blur je..risau sgt2...

smpi je ICU mmg saya n hubby terkejut n sedih sgt tgk condition abah yang nmpak very serious..machine sana sini...wayar n tube berselirat kat badan dia..keadaan dia pn separuh sedar masa tu..

YA ALLAH YA TUHANKU..KURANGKANLAH PENDERITAAN ABAH DAN SEMBUHKANLA DIA SEPERTI SEADANYA...SESUNGGUHNYA HANYA PADAMU KAMI BERSERAH..AMIN...


Firman Allah s.w.t.: "Jika Allah menolong kamu mencapai kemenangan maka tidak ada siapa pun yang akan dapat mengalahkan kamu, dan jika Dia mengecewakan kamu maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah Allah (menetapkan demikian)? Dan (ingatlah) kepada Allah jualah hendaknya orang-orang yang beriman itu bertawakkal (berserah diri)- surah Imran: ayat 160


buzz : takut bila igt balik saya drive 2jam je dr penang ke kl.. xsedar pn ter overspeed..

4 comments:

SharHanah said...

Smoga abah akak cepat sembuh. (Uiii... laju nyer bawak kete. 2 jam leh sampai kl. Sy mau 4 jam baru nak sampai. hihihi... apa2pun, drive carefully yer)

Anonymous said...

tu lahh pasal....laju betul aka bawak kete...taknak try jadi malaysian 2nd F1 driver ke?? ferarri punya performance pun tengah teruk...hahaha...risau-risau gak..keselamatan diri kena jaga kak..

ZhafranZahra said...

smoga cepat sembuh ya...teruskan berdoa ye..Insyaallah semua pulih seperti sediakala dgn Izin Allah.
Both of u take a goodcare juga yer...

mama idzareef said...

sharhanah:
insyallah..sy pn harap abah cpt sembuh..

anonymous:
tu la pasal..actually saya pn tak sedar speeding tu..dh smpi br tgk jam kul5 walhal btolak dlm kul3 lbh jgkla..huhu..igt balik mmg takut sgt..seram je nk drive lg..

kak sya:
thanks kak..insyaallah..